Nisam mogao odoliti a da malo ne pro prčkam i vidim što treba... skinuo sam zadnje sve plastike, sjedalo, kadu, rezervoare, karb, airbox, plastike raznorazne, srednje plastike, i naravno amortizer. Iskreno, očekivao sam veće groblje od skutera tj mašine pošto sam upoznat sa poviješću.
Ne znam hoću li stići skinuti ga danas/sutra, ali od utorka sam nedostupan do 11 mjeseca što se tiče radova.
Treba osvježiti kompletni prijenos, karb, filter zraka, pogon, treba skinuti termogrupu dole i pregledati radilicu i vidit jel za skidanje dole, treba detaljno oprat blokove i makar promijeniti semeringe ako sve bude okej, jer mi se trenutno ne otvaraju blokovi, ako bi i radio, to bi tek dogodine odradio radi nedostatka love za projekt (išao bi onda na 172 MHR i novu radilicu).
Za sad ću potokariti variomat i ventilvar, nastojat ću i glavu ako Zvonkec ima spreman alat, uzeti od DomiJ novu Uljnu za BB pošto ju nije iskoristio za svog Purejeta, pa onda sve iz dućana: akumulator, filter zraka, remen, mikroremen, nova centrala opruga, nove rolice (razmišljam o TechPulley rolicama), novi klizači, ne znam što bi mi još trebalo, jer dosta toga imam pokrivenog u šteku, od raznih ulja, svićica, pletenog prednjeg crijeva za čeljust, disk pločica, zadnje nove pakne, farbe za razne dijelove, felge sa gotovo novim Molas ML50 gumama, gdje ću felge svakako osvježiti Mix404 ili Pia121 bojom koja je bila na prethodnom projektu.
Tapeciranje sjedala i bojanje plastika će svakako doć naknadno na red. Svakako tražim centralne ispravne nogare prije nego što sa ovima počnem kemijati.
Instalaciju imam koja je ostala i imam ovu birkanu (izgubili su ključ pa umjesto nove brave stavili su prekidač), tako da smatram da će bit dobar projekt za 23/24 godinu.
Ovaj skuter definitivno ide u prodaju na proljeće 2024, ako koga zanima, pa se možete pribilježiti hahahah
Znam da sam dosta toga zaboravio, ali ne bojim se rada. Najgore mi je što nemam prostora za rad. Para se nema jer se upravo sve daje za gradnju garaže (10 paleta betonskih blokova naručeno) a di je još cement, a di je pijesak hahah