Sve u svemu, prosao sam cilindar sa posebnim mikronskim papirom na bazi aluminjskog oxida, koji sluzi za poliranje i ostale su dvije mini crtice, risova u podrucju ispuha. Klip je neostecen ali drugi prsten je dosta "cudan" a prvi bez ijedne ogrebotine. Nazalost, za ostre rubove na DR.Evo sam prekasno procitao i nisam obradio cilindar prije uporabe, pa prepostavka je da je to uzrok ocrtanom cilindru ili mozda losa serija prstenova. U getribi sam promijenio lezaj primarne osovine, ali ovog puta nije isao c3 vec SKF Explorer koji ima manje zracnosti, trpi vece okretaje i veca opterecenja. Primar sada nema lufta, zupcanici vise ne rule kao prije ali onaj zvuk svijukanja minimalno umanjen. Prepostavka, kako kaze Dario su zupcanici a ako je nesto drugo, vrijeme ce pokazat svoje...
Ugradio sam manualni cok, stavio oem filter te vratio klipic 30. Skuter sada pali na zub, topal, hladan, vruc.... Razgulio sam puni gas, svjecica je pokazala urednu boju, tako da dizna ostaje na 82. Igla je za test prvo bila na drugom zubu, bilo je trokiranja na malom gasu tako da je igla vracena na prvi zub... Sada jos uvijek malo zatrokira pri startu i mislim da cu se vratit na klipic 40.
S obzirom da je OEM filter, sarafic smjese je sada skoro na dva kruga ali to je jos u postupku stelanja...
Zaboravih reci, da sam odlucio stavit brtvu glave, tako da se ta odluka navise osjeti na uzbrdici....