Projekat se jos malo blizi zavrsetku a na red je dosao i stari multivar kojeg je trebalo prepiksat i slozit da performanse budu stalno na 100% bez ikakvih gubitaka i rupa. Jucer mi postar donio paketic od matije, odma sam se primio posla i odradio multivar u najkracem mogucem roku uz kvalitetu posla bolju od tvornicke... Neko prije ko mu je radio piksu uopce nije na stroju centrirao vario nego stegnuo bilo kak i potokario piksu da je vario kasnije iso u ekscentar, cudim se da se te vibracije u voznji nisu osjetile s obzirom da je za 0.6mm to bilo van balansa.
Potokario staru piksu i jos 2-3 desete skinuo aluminija iz varia da bude 100% ravno i po toj mjeri napresao komad aluminija koji sam prethodno napravio veci za 15 stoti, dodatno ga namazao crvenim loctiteom za dosjede da nebi to kuda pobjeglo al nemoze ni da oce jer je bilo potrebno 12 tona da se upresa do kraja... Zatim tu ubacenu aluminijsku piksu potokario na 23.82 i upresao pikse iz serijskog piađo variomata koje su vanjskog promjera 24.04mm
S tak velikom razlikom u toleranciji sam dobio da su se upresane pikse stisnule na cca 19.80mm da ih opet nakon centriranja mogu potokarit na toleranciju
Za kraj jos skratio malossi bolcnu na mjeru serijske
Ispolirano vs neispolirano
Ispolirano skroz