Bogec je na cesti!
Bilo je uspona i padova, tri puta vracanje doma sa probnog djira i tako... smijanje uglavnom
Da krenem redom,
Jucer je bio Apriliatop kod mene da mi namontira prijenos i da pregleda ostatak jel ok. Svaka mu cast, gospodin samo takav, ne stedi na pomoci i savjetima niti malo, hvala jos jednom
Stavljen je Polini variomat, Polini centralni feder, nove sajbice na variomatu, Polini remen i vxr polutka.
Prvi probni djir, jos uvijek melje, kao da nisam nista slagao... ja lud vec
Sad sam siguran da zvuk dolazi sa desne strane kod magneta. Kad skuter stoji nema sanse da cujem zvuk.
Krenuo raskapati magnet, skuzim da nis od toga, trazi specijalni radapciger. I tako sjedim vani na stolcu, gledam bogeca i mislim si sta sam sve radio da je toliko pocelo rondat nakon zamjene selena. I sjetim se centralni nogar, kad sam ga stavio vidio sam da nemam gumeni stoper na bloku.
Skinem centralni nogar, bogec prede, klizi, necuje se a radi!!! To je nevjerojatno, da jebeni centralni nogar radi takav zvuk kao da se raspada motor, ljudi okrecu glavu po cesti jer im nije jasno sta se desava
Reko beba, sad je to to!
Drugi probni djir. Nakon kilometar je remen poceo grdo klizat, jedva sam se doma vratio. Otvorim dekl, pukla polutka.. Trebalo ju je tokarit da bi pasala i tu se oslabila na varu i pukla.
Nis, vratio staru originalnu polutku. Razlohane su rupe za pinove ali nemam drugu trenutno...
Treci probni djir. Nakon 15-ak km skuzim da mi rucica zadnje kocnice postaje sve tvrda, kilometar kasnije priblizavam se semaforu i evo ga, bogec koci sam od sebe. Stao na semaforu i ni makac, zacvikala zadnja kocnica. Sreca na cosku copio dobrog 'lada pa pricekao da se ohladi, i kako se ohladila tako je pustila i ja do doma koceci samo prednjom. Dosao doma, ispustio malo ulja i evo sad kocnica radi odlicno.
Cetvrti probni djir nije bio probni, 50km lupio ne skidajuci osmijeh sa lica. Sad bas grize kad ovrnem gas!
Znaci sad je fakat uređen mehanicki, od kad sam ga kupio sam cuda napravio i sad mu je vrijeme da pocne vracat ulozeno u vidu gusta u voznji!
Mali popis stvari sam odradio:
Mehanika:
-Novi termostat
-Novi senzor rashladne tekucine
-Crijeva goriva i vakuma
-Malossi prirubnica
-Polini variomat
-Polini centralni feder
-Nove sajbice u variomatu i kod ventilvara
-Polini remen
-Lageri polutke
-Lageri getribe
-Getriba
-13" felga sa diskom
-Zadnji pleteni lajtung
-Centralni selen sa plasticnim piksama, osovinama, selenima u bloku i federom
-Novi centralni nogar sa federima
-Prednji lajtung
-Prednja Stage 6 celjust sa adapterom
-VXR vilice reparirane
-Lezajevi volana
-Zadnji amortizer
-Selen u bloku od zadnjeg amortizera
-Heidenau K80 gume
-Novi airbox potpuno otvoren u sistem gljiva u kucistu
-Dihtunzi auspuha
-Sajla brzinomjera
-Remenica i remen uljne pumpe
Izgled:
-Prednji blatobran, bio je od novijeg runnera i ruzan je
-Novi vizir
-Nova hrpava plastika oko volana
-Svi prekidaci novi
-Sat od SP-a
-Vanjska plastika volana, neostecena
-Novi zadnji blatobran
-Novi VXR zadnji far
-Polini evolution gripovi
-Svi sarafi novi
-Ofarban auspuh i zapecena boja
-Novi retrovizori
-Novi lim auspuha
I mali photoshoot nakon svega i nakon zesce ugodnog djira!
HVALA SVIMA na pomoci i savjetima!!! Puno ste mi pomogli i puno sam naucio od vas u kratkom vremenu koliko imam skuter.
Zivjeli!