Danas sama isao detaljno do kraja. Palio sam ponovno busilicu i pokrenuo uljnu pumpu, uredno nakapava ulje u blok
Tko je tu lud?
Kompresor nema tragova rada na suho, sto je dodatna konfuzija
Zatim je ispitan prikljucak na spoju s blokom, radi besprijekorno.
Ali, pred kraj testa sa zrakom, izbacio mi je vlagu u ulju, koju dalje nisam nigdje nasao. Mislim da je to zbog stlacenog zraka, jer je krenulo taman kad je protjerano svo ulje iz crijeva.
Uljna pumpa svakih 6 sekundi baci 1 kap, testirano da je odvrnuta na max. sa zelenom Metabo elektricnom busilicom do maksimuma, sad koliko ima okretaja moram vidjeti.
A kad zavrnem potenciometar uljne na minimum, pri istim okretajima busilice, onda baci 1 kap svakih 20 sekundi.
Mislim da me oamcenje sluzi, kako su prije pumpe od PJa bacale 12 kapi u minuti, ali brijem s drugom busilicom, koja je sporija, pa mi je to odgovarajuce.
Dalje sam testirao dovod ulja iz retevara kroz crijevo, i moze to i bolje curiti. Stavio sam Malossi filter koji dodatno usporava dotok ulja, a bez njega je nesto bolji i u kontinuitetz, tako da ga vadim van, iako je radilo jako dugo s njim.
Nasao sam i nagnjeceno tanko odvodno crijevo ulja, ne kuzim gdje, ali kapalo je ulje dok je bilo sve spojeno.
Ovo zlo se desilo kad je vani bilo -4°C, i ako je iz dovodnog crijeva ulje danas na +8 nakapavalo, moguce da je dovod bpreslab na -4 zbog gustoce ulja. Jer mi je zaribai u 350m na hladno.
A nista, rijesavam nova crijeva i bolji protok do pumpe, pa cemo vidjeti hoce li se ponoviti.