Nista pametno, blizu 49tkm na satu - ne diraj dok vozi.
Medjutim, s prednjom gumom sam gotov, nema vise ripne, deformirala se pa je vec neko vrijeme V umjesto U profil, s tim da postaje sve agresivnija. Imam problema s oklizavanjem na necistim podlogama zbog nedostatka ripne, i vrlo je neugodan, ali i preagrrsivan za zavoje, kao da te netko gurne i nerijetko se scimam da cu se zaljepiti od pod.
V prednja guma ima drasticno manju kontaktnu povrsinu, pa mi hoce zablokirat mnogo ranije, ne mogu naci novu zbog korone, pa gledam neku premium gumu...
Eh da, bolja je od sve jedne nove padavicarske, to se mogu kladit.
I jedna kriminalna anegdota, nemam pojma kako se to sve izdesavalo u par kilometara, definitivno nisam bio za voznju iako brusim tu vjestinu svaki dan, ali predah i pauza je potrrbna od apsolutno svega meni se cini. Definitivno je i zbog prednje gume koja me jebe da odustajem na pola radnje kad je zapocnem zbog limita u glavi...
Pa krenimo:
- Upalim hladan skuter, i odmah pun gas.
- Prva 2 jaka zavoja na hladno ispresavijam i pun gas dalje, inace je to nemoguce s padavicarskom gumom odraditi.
- U punoj brzini mi se pali crveno za ravno,i kulturno odmah skrecem jer se pali zeleno za skrenuti iako mi je cilj ici ravno, ali smugnem ispred auta koji je taman kretao jer je sve bilo pusto. Lose
procjenjujem kut iako mi je to navika i dost paralelno sijecem tracbice na hladno plus kratere pored i otrese me malo s putanje. Nastavljam dalje polukruzno u namjeri da opet na zeleno samo picim bez stajanja.
- Picim, picim, i opet naletim na crvendaca, ali ovaj put nemam izbora i cekam. Iza mene neki sroljo u Bmwu, i znam da ce biti jebeno ako je imalo nadrkan, jer planiram s ceste uletit direktno u jedan prolaz od 6m
- Pali se zeleno i udaram po gasu, sroljo me prati u stopu, a bome i svi ostali su nadrkani, inace ih sve ostavim po barem 50m.... I tako ti ja ko zadnja budala sa 70gpsa, odlucim uletiti u prolaz uz cestu, a imam 6m za zaustaviti se, nesto kao kad borbebi avion slijece na nosac aviona, ali on ima sajlu, a ja imam Molas, ali potroseni pa imam kurcinu... Dajem cak i zmigavac iako nemam pravo na to, naglo obaram brzinu, prednji kotac nagazi na crtu od neke gume, zablokira, pa uhvati opet zdrav asfalt, i nekako se uspijem zaustaviti do nekih 5kmh, i sa ostatkom brzine spicim u rizol i skuterce se malo odize, a ja momentalno malo poskocio. Boca vode u koferu je grunula ko da se cijela paleta zakucala, vise sam se usrao od tog GRUVa... Uglavnom, zabio se u rizol,
sreca, guma i vilica su sve apsorbirale bez ikakve stete i poslijedica da me obori.
- Ja u laganom soku, ali i dalje dominiram na lijevoj nozi, gledam i ne vjerujem koji sam k napravio i kako sam uooce uletio i stao ko isus. Kao da uletis u autobusnu stanicu sa 100kmh pa ti stani, samo je rizolcina bila direkt ispred mene.
- Predjem cestu da dodjem do jebene pekare koja mi je bila cikj, jer sam se sjetio da tu postoji, imam 20m po pjesackoj koja je sva u radovima. I 3 osobe su potencijalna smetnja. I prilazim nekom liku s ledja s 2kmh, i reko frajer ce se pomaknuti jer hoda tocno po sredini, i k**ra*. Lik jos geganjem lagano na mene, okrznem mu trenorku retrovizorom, ALI, lik ko za vraga jos malo na mene, i klepim ga koferom
Ajde, nista ozbikjno, al tu sak poslao pekaru u pizdu materinu i napucao gascinu nazad jer mi je sve prisjelo.
- Dolazim na semafor gdje je crveno. Stanem kulturno, i cujem Mile Kitica kako dosta glasno svira. Okrecem se oko sebe i vidim 4 autw, reko netko je heroj da ujutro slusa Mileta
Cak sam skuzio iza sebe civilnog Forda, reko sta su murjaci nasiljili Mileta...
- Picim dalje, i konacno stajem. Oko mene je brutalna tisinq, ali sad grmi Sinan Sakic. Isusa ti boga, pa to svira moj mobitel, i nemres ga ugasit, razmisljam dal da ga klepim od pod, i na kraju ga nekako ugasim, dok je derao na maksimumu. Ni sam ne znam kako mi se to aktiviralo, skriveni mix u steku za teske ruzione i nedaj Boze i zajebane situacije.
Eto, nije mi lako, nakon toga sam kulirao na 1/3 gasa, zapravo to traje i dalje jer potencijalna sranja ne moze nitko apsolvirati.