Peza ima dobru masinu (procitati naslov da se krivo ne shvati), ali to je peza. Poginuo sam od "udobnosti", guzica me cak malo zari. To je francuz, wc skoljka bez kotlića!
Jucer sam odradio voznju do Trbovlja s ekipom od 380km, a dan ranije do Slunja preko Pokupskog pa uz granicu...i nazad po D1 pa sam nakupio 253km.
Dakle 633km u 2 dana s Pezom.
To je crna pogibija, komfor je katastrofa, ali eto, kao nelose se vozi, medjtuim lagano mi je puna kapa posto peza nije moj primarni izbor nego Runner gdje se osjecam kao kralj, ali voznja u dvoje me tjera na nesto konkretnije, pa sam naginjao bas ovoj Pezi jer sam je imao, medjutim, to je paćenje. Katastrofalno brutalna činjenica je to da sam fakat omasio i posrao sam sebe. Bio sam Peža paćenik po pitanju Peza agregata, i rijesio to sa Purejetom, medjutim ovo ostalo sto je ostalo od Peza paćenika me i dalje ubija i čini paćenikom. Užas!
Moje misli su trenutno usmjerene na vjecno odricanje od Peze, presuditi ce:
- los polozaj za vozaca koji me osobno lomi, a definitivno suvozac nema mjesta jer je sic prekratak za dobra 4cm i to je objektivno.
- neudobnost prednjeg i zadnjeg ovjesa - razara, ko bi rekao za francuza! Dzaba ti visestruko kemijanje s uljem u prednjim teleskopima, dzaba ti 4 zadnja amlrtizera, nsav je neki usran i pun vibracija jer nema selene prakticki... Pokusao sam i sa visom zadnjom gumom, medjutim uzalud, a dobio sam i izrazenije ljuljanje zadnjeg kraja. Sve je to pucanje u prazno, jer je ovaj kocept od Peze za mene teski otpad, i sad kad sam se ispucao i naucio na svojim greskama da se od govneta ne moze napraviti pita, otpustio sam sve kocnice koje su me drzale na ovoj wc školjci i krenuo sam definitivno na Nmaxa jer ima sve ono sto zelim. Jucer kad sam izvrsio djir po Zcečaju, sve mi je kliknulo...
Tako da bi ova masina mogla fino u stek, ili eventualno na Nrg 50, a Peza nek bude 50tka purejet pa nek usrecuje nekog drugog. A ja bi sebi mogao ustekati nekog Nmaxa jer taj skuter ima sve ono cemu stalno tezim na ovim falsavim skuterima.
Zao mi je ove purejet price, ali ostaje Runner, za njega me ipak veze nostalgija, dok za ovaj kurčev francuski drlog, apsolutno nista osim agregata, ali njega cemo lako smjestiti tamo gdje treba.
Tags: odrekao se Pežo skutera, a zadržao si Piaggio mašinu.