Evo dax ispravio sam se, posto mi je fonce zakazalo taman kad sam trebao sve objaviti.
Apdejt 3
Nije stalo u prethodni post pa nastavljam ovdje. Da sam jucer imao vise vremena izbrasnario bi ovo ex zamorce u 2 dana
DISTRIBUCIJA GORIVADalje sam odlucio ugraditi pumpu benzina, malo gledao, odmjeravao, trcao sa pumpom po skutercetu, i odlucio je spojiti ispod uljne pumpe, i naravno rezervara kao osnovni preduvjet, inace bi morao neku prepumpu hemijati... ne znam gdje stoji pumpa na originalnom TSDI modelu, ali me niti ne zanima jer sam jako zadovoljan sa svojim rijesenjem koje je KLIKNULO
Izbusio sam samo jednu rupu za M6
i KLIKnuo pumpu s originalnim gumenim i metalnim nosacem od nrga mc3 purejet
Bit ce do dobro, nigdje nista ne zapinje niti ne smeta, ovo je bolje nego tvornicko rijesenje
Gore prikazana pumpa je neko zamorce, ali ja sam za ovaj vjecni skuter pripremio specijalnu pumpu koju sam nabudzio.
Guzva se polako povecava, a ovu zicu ispred pumpe sto drzi usmjerivac zraka sam maknuo, da izgubi koji gram mase
Ovdje sam ga ogolio jer od sada uvelike olaksava posao
Pumpa je smjestena, dovod goriva je rijesen (ici ce jos obujmice na spojeve), pripremljen je prikljucak za rezervar (vakumska slavina ide van koju koristi karbos). Na ovaj slobodni prikljucak cu spojiti povrat iz injektora.
Kad sam montirao pumpu, preostaje mi da povezem izlaz pumpe i ulaz u injektor, te povrat iz injektora u rezervar, odnosno na onaj slobodni prikljucak s prethodne slike. Jer nemam izvod na rezervaru za povrat, pa sam rijesio da povrat jednostavno vrati na ulaz pumpe. To mi je jos i lakse.
Ovdje imam 2 vrste prikljucaka, onaj na gumena crijeva i selne (morini ditech) ili na brze spojnice (purejet). Purejet sistem je kvalitetniji jer ima teflonska crijeva koja nikad ne odlaze (citaj, vecna su, kao i masa drugih stvari).
Prikljuci za brzi sistem su ovi povezani crijevom, a za gumena crijeva su preostala 2.
Ja sam se odlucio na kombinaciju posto je slucaj specifican.
Tu sam stavio ditech prikljucke na injektor, ali definitivn su mi bolji purejet jer s njima imam prikljucak pod 90°
Sto izgleda ovako, izlaz pumpe i ulaz injektora su povezani. Povrat je povezan s onim prikljuckom na ulazu u pumpu. A ovo crijevo s bijelim slovima je od kompresora zraka. To je OEM prva ugradnja i drzi se jos od 2003 godine. Ali vec je plasticno tako da i ono ide novo.
Evo par slika od izmjene kompresorskog crijeva
Sve slozeno na 90%, finalne korekcije kad sve legne
RASHLADNI SISTEMTu sam vec imao poslozen kiler i crijeva prilagodjena pezi. Odlucio sam zadrzati elektricnu pumpu pa cu mjeriti temperaturu da vidim kako to radi dok je impeler u bloku od originalne pumpe. Crijevo koje ide na glavu, pase mi bez ikakvih prerada. A ulazno crijevo u masinu mi ne pase, pa sam morao izbunariti neki tocno perforirani dio crijeva koji ce pasati.
Ovo drugo crijevo sam izbunario od nrga, pase originalno na ovu poziciju.
I vodeni sistem je rijesen ukljucujuci i onaj malo bypass
Otprilike kako taj dzumbus sada izgleda dok se jos kockice slazu
ELEKTRICNA INSTALACIJAJos mi samo iskra nedostaje i palim pilu! A joj da, treba prijenos sloziti, ali to se vec zna, malossi multivar i 5.8gr, novi remen Mitsuboshi, ljubicasti centralni i to je to za pocetak.
Odsjekao viskove s instalacije, bome imaju te zice dosta kila, nije mi se dalo vagati. Nisam slikao, ali na sekundarac idu kablovi od zadnjeg kraja (lampa, zmigavci), zice senzora ulja, releja za paljenje, dzekova od kmh sata, tipki volana, trube, releja zmigavaca.
To je sad u fazi kemijanja gdje treba naci mjesto za ecu, novi relger, vecu bobinu, kuciste s osiguracima i tako to.
E da, rezervar je skoro pun goriva i nije mi se dalo vaditi gorivo van, sreca pa se tank neovisno izvadi sa strane. I bio je nagnut prema plovku. Osjetio sam zagadjen zrak benziskim parama, ali nisam obracao pozornost na rezervar sa strane. Na kraju imam sto za vidjeti, slini na plovak goriva. Znaci i ove iznutrice od peze sto su ostale ima da me bockaju svako malo.
Fascinanto, toliko stvari se pokvarilo na koje jednostavno nemres utjecati. Al fakat se nikad nisam osjecao tako usrano i nezadovoljno, prvo sam se zajebavao dok se to desavalo, ali vrag je odnio salu nakon valjda petnaestog kvara, zapravo jesam prije sa speedfightima, a razocarao me i vivacity, a jet force karbos i iskarao onda kad je bilo najpotrebnije. Ovog sam najduze vozio pa je i najvise rasturio. Davao sam mu sanse i sanse i kod mene je pao, za vijeke vijekova. Jos onaj euro1 blok i struja mogu nekako proc, al uzalud kad ovaj piaggio purejet agregat ima vise prednosti i to ne malih od tog agregata, i normalno da cu izabrati ono najbolje kad sam vec upoznat sa svime.
I ne zanima me agregat koji traje, a koji trazi brdo dijelova da se ulozi u njega i onda mi netko kaze da traje, tako da nije samo peza, pljuvacnicu mogu otvoriti za svaki drugi agregat.