Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Aprilia SR-1 Pyrotherm team  (Posjeta: 147997 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline vktr

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Odg: Aprilia SR-1 Pyrotherm team
« Odgovori #60 : 09 Prosinac, 2009, 01:01:11 »
Fergazerčić je bomba.
odma ga cjelog raskopao, jooj ako ne budeš znao složit... :toothy11:
jedva čekam snimku kako ide skut

Offline sr-dream_vk

• Tržnica : (0)
  • forumski biciklist
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ...KVART...
« Odgovori #61 : 09 Prosinac, 2009, 07:24:54 »
sve mi se donekle svidja..samo mi se nije dopalo sto si škrt na slikama... :toothy3:

Offline mmario73

• MS počasni član
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Čoka
« Odgovori #62 : 09 Prosinac, 2009, 10:46:28 »
@maxovac, wonderkind... ako je potrošnja ovisna o tome kolika je ferga onda se moram ozbiljno zabrinuti eno na Yamahi XJ600N imam 4x mikuni 38.. strašno.... kako pogledam u rezervar ono se prave vrtlozi kad gas dam... :frajer:
ovo nije setup za svaki dan, zadatak mi je da se dobro poštela i da donese dobre rezultate, a potrošnja je nebitan faktor

@gianelli, pupo, igor.sb, rakitje.. uzeo sam G2 iz razloga što želim testirati pollini race proizvod u kompletu, malo mi je dosta filozofije, i meni je čudno što sa dve pakne rešavaju prenos, a podešavanje mora biti simetrično, naravno da će da trese ukoliko nije isto dotegnuto, pa ima svako u kući šubler, kljunasto pomično merilo, pa tri puta meri pre nego sastaviš... dali su i neke plave oprugice uz G2... inače trese i Stage6 Torque Controll kvačilo ako ne podesiš sve tri pakne podjednako, predpostavljam i delta isto tako...

@neer ...mićo ogroman je za palačinke izmišljen, ak budem pravio na proleće zovem te da kušaš :)

Offline fatal1ty

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Bjelovar
  • MojSpuh: CRC tokar sebankovič tuned
« Odgovori #63 : 09 Prosinac, 2009, 10:55:54 »
jao jeben karb

koliko para si dao za TMX-a ?
~ Cagiva Mito Evolution 94' ~

Offline mmario73

• MS počasni član
  • forumski skuteraš
« Odgovori #64 : 09 Prosinac, 2009, 12:43:28 »
jao jeben karb

koliko para si dao za TMX-a ?
146 jura na SC-u, plus troškovi dolaska

Offline aeroxtuning

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • ..:::K T M:::..
  • Mjesto: Dubrovnik
  • Moj Skuter: AEROX,KTM 660 SMC
  • Moja Kaciga: Shark RSI Lavilla
« Odgovori #65 : 09 Prosinac, 2009, 12:47:14 »
ja bih sebi volio naći tm28ss.... išlo bi na isti setup(mhr 77 bb) ako imaš kakve informacije javi ako je i taj tmx30 pogodan,mogo bi i njega uzet potrošnja ne igra ulogu ;)

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-2)
  • maxi forumaš
  • *
  • .
  • Mjesto: Ri
  • Moj Skuter: NRG 180
« Odgovori #66 : 09 Prosinac, 2009, 13:04:55 »
2g je odlicno kvacilo..problem je sto ga ljudi stavljaju na serijalu ili neki base di se ne moze nastelat kako moze na high endu i od tud ta "negativna" iskustva koja uopce nisu tocna..ja sam ga imao na polini evo setupu i nemam zamjerke..
inace projekt mi se svida  :icon_thumright:

Offline aprilia area 51

• Tržnica : (+15)
  • maxi forumaš
« Odgovori #67 : 09 Prosinac, 2009, 13:06:29 »
aaaa zelja mi je imat taj spuh...dali bi valjo on na nekom midrace kitu???....

inace skut je prava bomba

Offline Pupo

• MS počasni član
  • Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG/Pž
  • Moj Skuter: Area 51
« Odgovori #68 : 09 Prosinac, 2009, 14:47:45 »
@gianelli, pupo, igor.sb, rakitje.. uzeo sam G2 iz razloga što želim testirati pollini race proizvod u kompletu, malo mi je dosta filozofije, i meni je čudno što sa dve pakne rešavaju prenos, a podešavanje mora biti simetrično, naravno da će da trese ukoliko nije isto dotegnuto, pa ima svako u kući šubler, kljunasto pomično merilo, pa tri puta meri pre nego sastaviš... dali su i neke plave oprugice uz G2... inače trese i Stage6 Torque Controll kvačilo ako ne podesiš sve tri pakne podjednako, predpostavljam i delta isto tako...

Sve to stoji što se tiče podešavanja, samo što na delti mjenjaš federe (koji bi u pravilu trebali biti identični) i stavljaš sva tri u iste rupe samo na drugoj ferodi dok vamo štelanje se odrađuje stezanjem što je relativno, al opet, imaš pravo, šubler u ruke a i ak se primjeti da trese, štelaj ponovo. A što se tiče samo dvije ferode, ipak su veće nego na delti :) I još me zanima trošenje istih, iako je o tome još prerano govorit. Nadam se samo da ferode sjedaju cijelom dužinom ravnomjerno i to skroz dok se nepotroše jer bi šteta bilo vidjet da su ovako potrošene nakon izvjesnog vremena.

Karb neću ni spominjat, moj cijeli dell stane u čašicu od tvog :)

Offline Giz

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Kotrljam se...
    • GT Računala
  • Mjesto: Zaprešić
« Odgovori #69 : 09 Prosinac, 2009, 15:10:56 »
Hebenitza od threada.

2 mmario: Uvijek užitak čitati tvoje postove. Svaka čast!  :notworthy:
Nisu se svi rodili savrseni, neki nemaju sluha, neki se rode invalidi, neki slovenci.

Dežurni forumski Gargamel. :D
 Dobriša Cesarić u recesiji... "Gle malu plaću poslije kiše, platiš račune i nema je više"

Offline mmario73

• MS počasni član
  • forumski skuteraš
« Odgovori #70 : 17 Prosinac, 2009, 23:41:34 »
Najzad se ponovila SR-ka sa Koso RX1N multimetrom... dugo se mozgalo i kalkulisalo o ovome delu, međutim postojale su prioritetnije stvari koje su morale na mašinu doći... Kada sam kupio prvi put ovaj Koso i montirao ga na devetku nisam bio svestan svih mogućnosti, bio mi se samo sviđao obrtomer i kilometar sat koji meri na principu brojanja magnetića..

Kasnije počinjem da se upoznajem sa njime i koristim "rac" funkciju koja je u stvari, implementirana racing funkcija u novijim modelima i ume da bude veoma korisna kod pripreme skuta za trku..

Šta se u njemu zapravo nalazi....
1. Obrtomer , koji je podesiv, 2T ili 4T i 1-4cyl kao i kod većine za 12V ili 300V odnosno Lo ili Hi napon bobine
2. Kilometar sat koji radi na principu brojača, sa Koso-m dolazi senzor za montažu kod prednjeg diska i 6 malih magneta za ugradnju u šrafove ili otvore diska ili felne... moguće je programirati ga da broji 1, 3 ili 6 magneta... sledi podešavanje obima gume u mm i stvar postaje realna.. naknadna uporedba sa GPS-om dovodi do eventualnog finog podešavanja jer se obim gume u mirnom stadijumu malo razlikuje u odnosu na jurnjavu
3. Dva termometra, sa kosom dolaze senzori, za temperaturu vode i ulja
4. Moguće je priključiti i podesiti merač goriva za senzore sa 510 i 110 Ohm skim otporima ako se ne varam
5. povezati kontrolnu lampicu za ulje, odnosno nedostatak ulja, žmigavce, posebno levi i desni, dugi far i i lampica za ulje kočionog sistema ukoliko postoji senzor...
6. Na njemu se nalazi i velika crvena lampa koja ima dvostruku fuknciju alarma obrtaja, trepćuće svetlo i puno ,za shift odnosno menjanje brzina ili samo signalizaciju da je skut prevrtio rez obrtaj
6. odo metar i trip metar, klasika pređeni kilometri u ruti od tačke do tačke i ukupno
7. podesivi alarm za temperaturu vode ili ulja
8. sat, i mogućnost merenja u Mph ili Kmh
9. automatsko memorisanje najvećeg broja obrtaja i najveće postignute brzine, temperature

recimo maksimalna 118Kmh, maksimalna temperatura 112C, danas pređeno 44Kmh i obrtaj 15k koji je ovde greška jer motor ima slabiju bobinu

i na kraju funkcija racing

1. Mogućnost merenja vremena za određenu dužinu u miljama
recimo 4/32 milje je 201m, merač meri sekunde, desete i stote, od trenutka polaska kada točak krene da se okreće do pređenih 201m usput memoriše izlaznu brzinu Kmh i obrtaj motora u tom trenutku.. moguće je podesiti 1/32, 2/32 itd trasu koju merimo sa stepom po 50,25m

recimo 8/32 milje dakle 402m, zabeležena vrednost 18,82s , i izlazna brzina od 109Kmh na 10k rpm-a

2. Mogućnost merenja vremena za postizanje brzine koju ste podesili recimo 0-60Kmh, ili neke druge brzine, gde je rezultat vreme u sekundama, desetim i stotim, zadnji memorisani obrtaj motora i koliko je metara bilo potrebno da se ta brzina postigne

3. Mogućnost merenja maksimalnih vrednosti... recimo da je treshold ovom Koso multimetru 1,5s, pa kada krenete pun gas i sve do trenutka kada se u periodu od 1,5s ne bude više menjalo ubrzanje, instrument će memorisati.. najveće obrtaje, najveću brzinu, vreme za koje je bilo potrebno da motor postigne ove vrednosti u sekundama, desetim i stotim, i dužinu puta u metrima koje je bilo potrebno da motor pređe dok nije postigao ove vrednosti...

evo jedan video sa devetke... kako radi Koso

[video]http://www.youtube.com/watch?v=f7KzqFK2_Qs[/video]

to je to, sad imam dva RX1N multimetra, bilo je raznih mozganja šta da se kupi, naime veoma mi se svideo Koso model XR-SA, koji je ceo display i od naprednijih funkcija ima crtanje grafikona ubrzanja, na osnovu isto ovih parametara koje meri i RX1N, verovatno ste već videli po novinama krive ubrzanja na testovima motora.. Malo mi se nije svidelo što nema neki tip porta sa kojim bih mogao parametre ili grafikon koji ovde nazivaju Dyno, da se prenesu na računar, radi bolje analize... očigledno je da u 240e to nije stalo, Kasnije sam proučavao AIM multimetre koji su već profesionalni i gde preko SD kartice mogu svi parametri da se prenesu, čak i postoje posebno razvijeni software za analize kružnih ili drag utrka... Neki modeli imaju i GPS ugrađen pa mogu preneti kordinate i parametre u kml ekstenziji direktno u Google kartografiju... međutim cene kreću od 500e pa naviše , bolji modeli su oko 1000e...Pregledao sam i sve ACE multimetre koji se kod nas mogu nabaviti i došao do zaključka

da je RX1N odličan instrument i da zadovoljava moje potrebe setup-a mašine, a da je na ovom Motobox popustu ovaj Koso sačekao mene, ili ja njega kako se uzme...
« Zadnja izmjena: 19 Veljača, 2011, 13:21:29 mmario73 »

Offline aeroxtuning

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • ..:::K T M:::..
  • Mjesto: Dubrovnik
  • Moj Skuter: AEROX,KTM 660 SMC
  • Moja Kaciga: Shark RSI Lavilla
« Odgovori #71 : 17 Prosinac, 2009, 23:45:47 »
prebolesno,prava stvar :) samo i pravo košta ;D

Offline mmario73

• MS počasni član
  • forumski skuteraš
« Odgovori #72 : 18 Prosinac, 2009, 09:34:19 »
kod nas u Motobox shopu je bilo sezonsko 25% pa me je izašao 13500, odnosno 135e po sadašnjem kursu...
« Zadnja izmjena: 18 Prosinac, 2009, 10:27:37 mmario73 »

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Scooter Inside
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
« Odgovori #73 : 18 Prosinac, 2009, 10:47:18 »
toooo, napokon netko ko je uzeo u šake staru SRku, skidam kapu na projektu, prebolesno  :headbang: :headbang: :headbang:

samo jebali majku svoju u apriliji, 20 godina je prošlo i tek na trećoj liniji su ramu izmjenili  :toothy3:
preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka

Offline pajo

• ilegalac team
  • moderator
  • Tržnica : (+6)
  • maxi forumaš
« Odgovori #74 : 18 Prosinac, 2009, 16:48:20 »
mario super igračka.kad če na sr-ku??
lovac u mutnom team

Offline mmario73

• MS počasni član
  • forumski skuteraš
« Odgovori #75 : 18 Prosinac, 2009, 17:56:33 »
prvo da osmislim ovjes, i zamena semeringa u prednjim vilicama , pa peskarenje-farbanje i tek posle montaža

evo Subrfame koji sam krenuo da prerađujem još pred trke.. ovo je tip za Aerox-a, pa je širina drugačija... varovi su samo za probu

a radilo se ponešto i na postojećem nosaču, kalkulisao sam kako da izbacim motor i povećam međuosovinsko rastojanje, i da pritom spustim ceo motor niže...

u pitanju je čelični lim debljine 5mm, i verzija bez vara, sa oslanjanjem u tri tačke.. dužina produženja je tačno 100mm...

međutim ne sviđa mi se.. čekao sam da stigne karburator, i smetaju osovine, očigledno je. a nosači mi iako robustni ne ulivaju sigurnost.....
« Zadnja izmjena: 19 Veljača, 2011, 13:22:09 mmario73 »

Offline ProDriverGT(TGB)

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: R50X
  • MojSetup: Polini Sport
  • MojSpuh: Chrom
« Odgovori #76 : 18 Prosinac, 2009, 19:30:01 »
Ovo je jedini covjek kojem sam na forumu od rijeci do rijeci procitao projekt,i ovaj i od 9-te..nemam komentara,kako bi vasi rekli,ALAL VERA!!

Offline MaXoVaC

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Banjaluka!
  • Moj Skuter: sprint max
« Odgovori #77 : 18 Prosinac, 2009, 21:07:53 »
Ovo je jedini covjek kojem sam na forumu od rijeci do rijeci procitao projekt,i ovaj i od 9-te..nemam komentara,kako bi vasi rekli,ALAL VERA!!
potpis....

Offline mmario73

• MS počasni član
  • forumski skuteraš
« Odgovori #78 : 19 Prosinac, 2009, 10:25:18 »
hvala na podršci... biće nadam se i od ove Srke nešto...

Offline Aerox007

• maxi forumaš
  • Dajte nemojte tu iznad pisat gluposti molim vas
  • Mjesto: Samobor kraj Savrscak city-a
  • Moj Skuter: Aerox
  • Moja Kaciga: Na motoru tak kad padnem da ne izgrebem plastike
  • MojSetup: DR Evo
  • MojSpuh: Zx
« Odgovori #79 : 19 Prosinac, 2009, 11:35:41 »
hvala na podršci... biće nadam se i od ove Srke nešto...

znal sam da si mi odnekud poznat
Bio sam ovdje 11.11.11. i jos sam tu