Odlučio sam se za belu, u kombinaciji sa crvenim ramom i detaljima, i crnim plastikama patosa i untrašnjice kod nogu... Natpis i logotip firme su mi u plavoj boji evo 15-ta godina, pa to ne želim menjati, a ako bude potrebno može da se kombinuje crna i crvena u senčenju slova ili detaljima što mi sasvim odgovara...
Tako je Aprilia Martini racing što je Pajo postovao postala uzor farbanju, usput pronašao sam temu tog italijana i poskidao sve slike, i pronašao da je i on radio po uzoru, neko je ovu Martini repliku osmislio ranije.. Meni naravno neće biti Martini, ali mi kombinacija odgovara...
evo jedne slike koja je recimo najviše približna ovome što radim, naime ovde prednji farovi nisu povađeni, kao ni žmigavci i zadnje svetlo... Te prerade nisam siguran da li ću raditi, a ako ih budem radio to će najverovatnije biti neke naredne sezone.. Sada sam baš požurio da završim sa farbanjem dok su dani još topli...
dokle sam ja stigao sa mojim primerkom, rasklopio sam sve u delove
narednih dana sam oprao sve delove i odmastio nitro razređivačem, pošmirglao ram sa 200 brusnim papirom i poskidao rđu sa žičanom četkom i brusilicom...
polepio sve otvore gde farba ne bi trebala da ide... ii krenuo u traganje za primerom, farbom, špric gitom....
Obišao sam sve lokalne prodavnice i uverio se da je najkulturnije farbati sa Body farbom, koje ima u akrilu za 3600din/Kg, plus Bumper za plastiku 1800din/Kg, plus prajmer za aluminijum i plastiku, i još jedno pakovanje špric gita, i još brusnih papira finije gradacije, jer sam za sada pribavio samo grublje da počistim rđu i nagrdim staru farbu... Ovde je očigledno da 1Kg farbe neće biti potreban, a opet treba mi crvene i plus crne, ako ne računamo Bumper za gazište.. Kasnije su me neki prijatelji savetovali da proverim u firmama koje mešaju farbe po kodnim brojevima za aute, jer tu može da se kupi i 400g koliko je navodno dovoljno za plastike skutera... Proverio sam u dupon varijanti me cela garnitura ovoga što mi treba sa sve prajmerima i katalizatorima zatvara na skoro 100e...