Novi kit za Zumu će biti Dr Evolution ovog puta.
Athena Sport 70 Alu kit koji je do sada bio na motoru nije zaribao niti postoje kakve greške s njim.
Taj Athena kit stoji u šteku pa možda jednog dana završi na nekoj Mini AC.
Na Dreva me nagovorio forumski kolega Buddy_94 koji je ljubitelj tih gusanih kiteva i kroz neku priču smo došli do zaključka da bi Drevo bio idealan kit za Zumu i njeno pitomo stanje.
Dreva sam uzeo još prošle godine sa stranice scooter center gdje sam uspio spletom okolnosti dobiti kompletnog novog dreva za 70 eura.
Obrada ovih gusanih cilindara me uvijek malo razočara ali ne mogu se žaliti na ništa s obzirom na cijenu istog.
Čitajući neku literaturu o 2t tuningu naišao sam na poglavlje gdje je glavna tema o kanalima i zaobljenju njihovih rubova.
Sliku iz knjige možete vidjeti ispod (1. slika).
Prateći tu skicu kao uputu pokušao sam prekopirati to skošenje na rubove kanala mog dreva.
Skošenja sam radio malom turpijom špicastog vrha.
Dosta sam vremena potrošio dok sam pokušavao pažljivo odraditi skošenja gornjih i donjih rubova kanala.
Vertikalne rubove nisam uspio puno zagladiti zbog neimanja odgovarajuće turpije.
Biaks se nisam usudio koristiti na ovom cilindru jer me bilo strah da mi ne bi poskočio biaks i oštetio površinu stubline.
Ispušni kanal je nevjerojatno hrapav u originalnom izdanju tako da sam ga zagladio biaksom.
Nisam išao do savšreno polirane površine jer sam primjetio da se čađa hvata na stijenke kanala bez obzira na to bila ona polirana ili ne.
Prednost polirane površine iz nekog prijašnjeg iskustva je lakoća čišćenja kanala od čađe / gareži.
Montiranje ispuha na Zumi zna biti nekada malo zaznuto, pogotovo kada moram ležati na podu, držati auspuh i pritom pogađati jedan od šarafa na cilindru.
U cilju olakšavanja samom sebi uvrnuo sam brezone namazane bakrenom mašću u dreva i na njih navrnuo produžene matice tako da gedorom mogu odraditi sve što trebam kada dođe do montiranja ispuha.