Morati ću neku pojačanu lamelu i korpu staviti od nekog fauvea, to je napravljeno za moment
Šalu na stranu ipak me malo muči trenutno pitanje kvačila i zvona.
Zvono, kvačilo i opruge su bili OEM ugradnja iz 2002 godine, imaju kilometara dosta ali to je radilo savršeno.
Opruge su mekane serijske i to je bio pun pogodak za moj setup, skuter kreće iz niskih okretaja, ne guši se, ispaljuje dobro čak i sa dvoje te bi htio da tako ostane.
Kvačilo kod mene je 105mm sa dvije ferode, a to je stari tip kvačila kod Minarellia.
Htio bi odraditi nadogradnju na 107mm kvačilo i zvono kada sam već natjeran da zamijenim te dijelove.
Zvono nije problem, Dragster sa foruma ima lijepo Polini zvono, to mi odgovara.
Pitanje ostaje što uraditi sa kvačilom tj. koje kvačilo kupiti, a da mogu dobiti da hvata pri niskim okretajima poput serijskog?
Vidim da su manje više sva 107 kvačila poznatijih marki "tuning" kvačila te dolaze sa dosta jačim oprugama od serijskih, a meni to ne odgovara.
Gledao sam možda uzeti štelajuće kvačilo od Malossia ili Polini u kombinaciji sa njihovim najmekšim oprugama i otpustiti šarafe za štelanje na max da bi dobio start u niskim okretajima.
Ima li itko iskustva sa štelajućim kvačilima i zna li je li moguće toliko otpustiti opruge?
Bilo koji drugi prijedlog je također dobrodošao, čuo sam da se OEM Piaggio kvačila također hvale dosta...