Pošto sam prepravio žmigavce na LED zajedno sa relejem, jedino mjesto gdje nisam stavio diodu je kontrolna tabla. Ako stavim običnu T5 sijalicu sa žarnom niti, žmigavci samo svjetle i to sva 4. Izvadim, sve u redu, ali često zaboravim isključiti žmigavac jer nemam lampicu da me podsjeti, što može biti jako opasno. Naručim T5 LED ubodne, uvrnem u tablu, kad ono svjetli u tabli samo kad dam lijevi žimigavac, desni ne, dok žmigavci uredno trepću. Kontam, dolazi do promjene smjera struje, sa promjenom lijevi/desni ,a LED sijalice ne trpe promjenu, već tačno mora plus na plus, minus na minus. Ok, naručim T5 koje imaju ugradjenu elektroniku i oponaša klasične sijalice, nebitan smjer struje, može kako hoćeš. Ubodem, ne radi uopšte. Spojim na akumulator, radi normalno. Obrnem smjer struje, sve ok. Stavim onu običnu LED u tablu, svjetli, mada samo za jedan smjer, ova ni da bekne.
U čemu je problem ? Nisam laik za DC struju, razumijem prilično dobro kako radi strujno kolo, ali ovo ne razumijem. Moraću da nakačim multimetar na kontakte u tabli da vidim šta se dešava. Takodje, mislio sam da možda sijalice imaju slab odziv, pa da ne odreaguju na rad releja, ali nije to problem. Evo video gdje se može vidjeti odziv koji je trenutan.