I tako... Djelovi polako pristižu, alnaser od Honde CG orginal paše na kineza, osovina mjenjača mi netreba nju sam za u štek uzeo, bendix je baš ko za k**ra* ona druga verzija koja mi nepaše, treba mi prva ( postoje dve verzije bendixa za jednu te istu mašinu
), pogonsku osovinu sam već zamjenio i usput skužio kineski šlamperaj. Mašina po svim pokazateljima govori da nikad nije otvarana a glupani kosooki su valjda u tvornici zaboravili između zupčanika kurble i osovine na kojoj se nalazi zaboravili staviti piksu ( osovina je promjera 16mm, zupčanik unutarnjeg promjera 20mm ) to je klapalo pun k**ra* dok nije poderalo i blok i osovinu i zupčanik sam sebe. Katastrofa, sreća pa sam iskopao na ebayu novi taj zupčanik sa piksicom za 48kn
al to još nije stiglo a ja sam bez njega sklopio blokove tek tolko da mi s ene pogube zupčanici i da ne zaboravim redosljed kak su bili na osovini pa kad stigne opet ću sve raskopat.
upload pngDakle na slici:
* set dihtunga ( koji se u evropi nigdje nemože kupit a u HR nikad nije ni postojao, cijena - neprocjenjivo s obzirom da se nigdje nemože kupiti )
* 3 seta zupčanika kaj dođu između alnasaera i bendixa ( cijena u HR 250kn 1 set, ja platio sva 3 nova 100kn )
* pogonska osovina ( cijena u HR 350kn, ebay 73kn )
* alnaser ( u HR 380-500kn ovisi kako gdje, ja ga platio 100kn )
I tako neki dan sam si nabavio drugi desni poklopac mašine jer na orginalom rupa sa donje strane, kurbla nije imala graničnik pa je zdrobila blok. Varenje bi me koštalo sigurno više nego kaj sam skurio benzina do VŽ i nazad sa ekipom a poklopac od jednog ljubaznog dečka dobio ĐABE koji nas je još ljubaznije ugostio i počastio s obzirom da smo mu došli na vrata u 23:50h, na odlasku mi utrpao u rallya kompletan blok i punu vrečicu nekakvih zupčanika, neznam odakle su al možda će nekad negdje zatrebat. Nek mu je večna slava i živio još 100 godina.
Da se vratim na ono bitno, poklopac je izgledom malo drugačiji i sve bi trebalo pasati na mašinu, ali nepaše. Tučem ja čekičem i ne kužim da filter ulja smeta. Na slici se vidi ožiljak
Ovo je orginalni izgled centrifugalnog filtera ulja
Ovako izgleda nakon prvog tokarenja ( mislio sam da će biti dovoljno )
Ali jok, opet zapinje kad okrečem radilicu
Onda sam mu j#bo majku i skinuo ga do kraja i još malo više nego kaj treba
Sad poklopac ide ljepo gore i nikaj ne struže dok se vrti mašina
Dakle sad čekam taj novi zupčanik kurble pa da opet raskopam i složim blokove, jučer sam nabavio nove karike i ostaje mi još iskopat negdje drugačiji bendix koji će pasati gore...