Apdejt došo
Znaći francuzi su tolko glupi da su u vario stavili piksu koja trenjem ispušta neko šugavo ulje koje doslovno zaljepi bolcnu za vario pa je klizanje jako teško ili nikakvo, dok se obriše krpom jedno i drugo radi savršeno i kasnije opet isto i tako stalno u krug.
Svi znate kak nova i čista bolcna izgleda, e tak i ova izgleda kad se obriše od đubra a trenutno ljepljivo stanje izgleda ovako
ALI neće mene neki tamo francuzi jebat, odlučio sam mu stati na kraj i ne biti francuski pačenik.. Odma sam se okrenuo svom najdražem alatu u garaži, stegnuo vario i centrirao ga.
Iz šteka sam izvadio serijski pijađo variomat ( našo ga na otpadu for free ) koji ima vječne pikse koje se ne troše samo tako a niti prave probleme u radu. Isprešao ih van i izmjerio vanjski promjer pikse 24.02mm
Vanjski promjer doplerove pikse je 24.5mm pa samo prebacivanje nije moguće a niti bi bilo zanimljivo da je tako jednostavno. Vratio doplerovu piksu nazad u vario i potokario ju na 23.96mm
Gotovo na potrebnu mjeru
Tolerancija dosjeda je 0.06mm što je više nego dovoljno da se dve pijađove naprešaju na tvrdo
Na ovoj slici se vidi kako je doplerova škart piksa od muke ispustila iz sebe ulje kao kada stisneš spužvu punu vode
Obje pikse naprešane a širinom savršeno odgovaraju da u sredini ostane nekih 2, 2.5mm utor za eventualnu prašinu
Vjerujem da će sada vario raditi perfektno i da neću više biti pačenik s francuskim djelovima te gubiti okretaje i performanse po drumu. Da nije gluvo doba noći testirao bi ja to odma ali susjedi će mi jebat kevu pa ću to ostaviti za sutra.
OPET sam extremno srečan jer sam jedno francusko zamorČe ućinio vjećnim i savršenim, jedva čekam sutrašnje brašnarenje i da moj kengur opet veselo skakuće zagrebačkim prometnicama