Bitne su ti i krivine i dužine istih a bome i promjer istih. Imaš kalkulator pa probaj ubaciti mjere i vidjeti na što će ličit okretaji. Nije to baš sam tako odrezat jedno i navarit drugo.
Mislio sam ga sutra probati ovako, ako uspijem nosače zakačiti. Ovo na fotografiji je stari cilindar, a napravio sam tri dihtunga od klingerita, valjda će izdržati probu.
Ovako.
Namontirao auspuh, jedan nosač uspio prilagoditi i solidno je pričvršćen. Odvezao se nekoliko kilometara. Start ima odličan, manje se čuje od TT-a. Problem nastaje kad predjem nekih 50kmh. Obrtaji kad ubrzavam, idu preko 8000, ali čim je uspon ili ubrzam do 50kmh, padaju obrtaji i usporava. Zavrnuo sam potpuno vijak smjese (karb od Yamahe Jog 50) i podigao max iglicu. Sad bolje i kreće, mada opet imam kolebanje na većim brzinama. Premalena dizna ?
Na starom TT auspuhu nisam imao tih problema.
Da sam sebi odgovorim.
Danas sam ga vozio, vratio samo staru iglicu u karburator. Uspio sam prvi put sa njim ići 90kmh po satu (laže za 10kmh), što znači realnih 80kmh. Naravno puno je pomoglo toplo vrijeme, nije se gušio, ali definitivno dizna je u pitanju.
Eto, sreća, slučajnost ili nešto treće, Morini ide sa ZX-om za Piaggio ZIP kao blesav. Osmislio sam i način kako da bez varenja i dihtunga od klingerita pričvrstim za cilindar.