koliko se dugo smije rokati kreatin do pauze,ako se pije samo 5gr prije treninga a u dane kada se ne trenira uopce ne pijem?
treniram 4 puta tjedno ako ista znaci,nesta sam cuo kada ga se tako malo pije da se pauza uopce ne mora praviti nego da ga mogu tako konstantno piti??
btw. danas na bencu palo prvo 80kgx4 a zatim 85x2,bit ce da je kreatin napokon profunkcionirao kod mene sto se tice snage jer sam prije tjedan-dva mogao jedva 80x1kg dok nisam pio kreatin..
nekako mi se najbolje pokazalo da ga popijem 2-3 sata nakon obroka bas na prazan zeludac,pola sata-45 min prije treninga,sa 15 gr deks.
rokaj ga stalno dok ga imas, 5g prije treninga i 5g poslije, konzumiraj kako tebi najbolje odgovara, pauze nemaju smisla jer kad ga tjelo pocme koristit/prihvacat kako bi trebalo taman dode pauza (rijeci Pedje Petrovica)
neznam kako vi osjetite taj kreatin ali ja osobno nikako (mozda dugorocno neki sitni neprimjetni napredak
) jer je to obicni placebo efekt
sta je tebi zadnji obrok prije treninga 4h, nije mi jasno kako totalno ne kataboliras, al dobro....
jbt pa ja sad u slaboj formi dižem 90kgx4 na benchu, mogu 12 širokih zgibova... i osjećam se prejadno jer ovi moji prijatelji sve neki bolesnici , jedan diže dižu u benchu 180x3, drugi može 45 zgibova, 70 propadanja .....
jel ti mogu bit prijatelj?
salim se naravno
znam ja takve ko tvoje prijatelje, nasikaju se AAS-om pa prave haos.....
Ma to je bezveze, di si to vidio?
To bi onda značilo kad bi pojeo 100 g tijesta koje ima cca 75 g ugljikohidrata (škroba) koji je polimer glukoze - Jedino za razliku od glukoze ima manji glikemijski index. A tako mali glikemijski indeks kolikog ima tijesto "nije optimalno" nakon vježbanja, kad su mišići toliko željni ugljikohidrata da gotovo 30 g glukoze posrću u sebe, a dapače 40g ili 60g.
Pa ljudi koji se bave BB-om piju 100 g glukoze nakon treninga + UH napitak tokom treninga;)
Barem 50 g nakon je ok. pa onda još nakon sat sat i pol pojest neki uh obrok sa mesom. znači još UH. ovo govorim ako se ne pije pwm priije teretane i ako ne piješ uh drink tokom teretane.
A prosječan čovjek koji jede oko 2500 kal dnevno i pazi na prehranu . pojede sigurno oko 300g ugljikohidrata dnevno. što je na kraju skoro sve glukoza, tu i tamo ako jede voće onda je jedan dio tih uh fruktoza.
Ovo samo pišem da razbijem mit, a naravno ako netko ima konstituciju da se lagano deblja, onda mu nije pametno piti puno jednostavnih uh jer bi se moga jače zdebljat. A ako si ektomorf onda samo deri.. Ako vježbaš jako i intenzivno nemaš problema
pravo zboris
ja sam ga u PWM-u uzima i po 150g (vitargo) pa sve najnormalnije, nikakve nuspojave nikakvo debljanje
ja već mjesec i pol dekstrozu koristim skroz umjesto običnog šećera, osim sa wheyem oko 100gr dnevno u čaju, kavi itd..
nisam primjetio da sam dobio kile, čak sam skinuo 2kg u odnosu na prije
evo našao sam neki podatak, dekstroza - 1 gr po kg tjelesne mase..
btw jel okej uzet shake nakon HIIT-a?
vi/ti samo slozi primjeren jelovnik s blagim kalorijskim deficitom
i tu kurcevu dekstrozu koristi u manjim kolicinama oko treninga, pa ne treniras za sampiona teske kategorije u PL-u