naletel sam par puta na te hjc kacige al nisam se baš informiral nešt nit znam s koim kacigama je u rangu?kvaliteta,udobnost?
baš mi ne izgleda nešt tamni vizir..il je to zbog svjetla tak
Vizir mozda nije taman ko na Nolanu, al bit ce dobar. Bojao sam se da ce u paketu bit polutamni (koji se isto moze nabavit), a taj je skoro ko i prozirni. Srecom, ovaj je taman.
Kaj se HJC firme tice....
Najveci proizvodjac kaciga u svijetu (korejska firma).
Ali....
Ova R-PHA (plus u mom slucaju - novi model za 2013) je miljama bolja od prve slijedece HJC. Spada u premium klasu kaciga i trokompozitna je. Nose je i Ben Sies, Lorenzo itd. Jedino sto su replike njihovih grafika ultra preskupe. ISta ovakva kaciga, ali sa Lorenzo grafikom je na 20% popustu 3500kn. Ej, 3500kn sa popustom... Nisu normalni....
Mislim da je korak ispod ove model 17 ili tako nesto, ali to se ne moze mjerit sa ovom kacigom nikako.
Ukratko, prva kaciga HJC koja je ciljala na sam vrh sportskih kaciga i iz prve su pogodili jer je izuzetno popularna u svijetu, a cijenom bitno nizom od konkurencije.
RAzlika starije RPHA i ove je u dosta poboljsanoj prozracnosti kod otvora ispred usta - na proslom modelu su se bunili ljudi da ne prozracuje dovoljno. Nesto je poboljsana i kopca vizira (vizir se zakljuca kad je skroz spusten), a i unutrasnjost je nesto kvalitetnija. Uglavnom, ispravljeno sve sto se na prvim modelima prigovaralo.
Ovo je za americko trziste, al to je ista ko moja (osim grafike)
Ova je za EU trziste