Pozdrav svima.
Neki dan sam prvi put imao priliku da u jednom danu na istom Dragsteru probam 2 auspuha, pa ću napisati par subjektivnih dojmova. Možda se neki neće složiti sa nečim, ovo je samo moj dojam.
Yasuni R i Yasuni City 16, na doslovno istom setup-u, čak ni karburator nije diran.
Yasuni R, samo na ručki malo odvrnuta gas sajla kad je stavljen jer je bio prenisko, i gasio se. Ima puno dublji i pitomiji zvuk, meni osobno ljepši. Prvu 1/4-1/3 gasa bolji odaziv, točnije, brže hvata i ljepše radi na tom dijelu gasa, lakše se spaja na cilindar jer nema flanđu.
Yasuni City 16 previše prdi i puno glasniji, pogotovo na malim okretajima, dok R zvuči kao bačvica u odnosu na City 16. Jako teško se spaja na cilindar, mislim na šaraf bliže prijenosu, jer nema mjesta zbog centralne. Spajao sa flanđom, ne jedno po jedno.
Jedna bitna stvar, za Minarelli ima više vrsta centralnih nogara, i neće svaka pasati na svaki auspuh. Ova koja paše na City 16, ne paše na R, jer u njega udara onaj dio gdje se kače federi, i ne može se uopće dignuti do kraja.
City 16 puno, puno jači auspuh, ne mislim toliko na krajnju, cca 5km/h što bi se možda dalo srediti u prijenosu i karburatoru, nego mislim na ubrzanje od prve 1/3 pa skroz do kraja. Tamo gdje R pomalo diže brzinu, City 16 to odradi, pa čak mislim duplo brže.
Zadnji dojam, City 16 puno jači u svemu, R mi više paše zbog te pitomosti i u zvuku i kako radi, drago mi je da imam oba, i uzevši u obzir cijene, R je oko 180, C16 oko 280€, definitivno R. Da je razlika u cijeni manja, mislim da bi opet rekao R, ali 100€ razlike nema smisla.