Evo da malo zapaprim temu. Rastavio sam malo Skipperića radi servisa kojeg sam dugo odgađao. Promijenio sam mu nekidan selen ležaj na blokovima, i 10 dana me zvao mehaničar kad ću doć po njega.... haha jer jednostavno nemam mista doma i za njega
Prvo sam ovu sivu plastiku što mi je stalno upadala u oči puknio u strukturno crnu boju, naravno obrusio, stavio primer za plastiku pa glavni primer i strukturnu boju.
Zatim je došao na red far. Kako sam čoviku (
MICkoji je posao odradio fenomenalno napram stanju fara) dao far na poliranje, on ga je cijelog rastavio, i vratio nazad. Kad je stigao, svjetlosni snop bacao je previše gore. Kratko je bilo dugo, a dugo je bacalo po zraku. Uz put, evo i jedan kratki tutorijal ako koga bude zanimala promjena H4 žarulja, pozicije ili žmigavaca.
- Tu možete pogledati kako se stavljaju žarulje i far a da ne ubijam previše detaljnim tekstom. Nema šarafa, sve se radi prstima. (pogledajte niže)
Sa ovim šarafom desno se štela gore/dole snop svijetla. Treba skidati, montirati i podešavati više puta.
Tu samo triba pripaziti da pinovi na H4 žarulji odgovaraju položaju na faru:
Ovo je otprilike pozicija fara kako na mom Skiperu idealno odgovara!
Ovo je pozicija, ona se samo povlači. Stoji u gumi i samo jako. Pripaziti da se ne ošteti kablovi. Sve je plug and play.
Tu su žmigavci, oni se isto odšarafljivanju na klik. kablovi koji se kaču na žmigavci stavljaju se na bilo koju stranu, isto će žarulja raditi.
Kad se završava far i spajaju H4 žarulje na struju, samo se gurne đek na njega.
Tu vidimo koji kablovi se spajaju na koju stranu. Inače je ovo od ispod fotka, ova strana legne dole. Tako da po ovome moremo spojiti žmigavce u odgovarajuću poziciju bez da pogriješimo strane.
Tu sam malo izolirao područje da far ne trese na cesti ili makadamu, te da bude čvršći i prisniji u svome utoru. Obostrana traka plus oni balončići sa pakiranja.
U zadnjem koraku prije guranja fara do kraja, spajamo struju od fara na glavni vod struje skutera. Tu se ne može faliti.