Nisam dugo pisao JER SE SAMO VOZIM pa ajd da napisem kako trenutno stvari stoje.
Druzim se sa Nmaxom vec 5500km tako da trenutno ima nepunih 8200km, prije 2000km je dobio frisko ulje Castrol Racing jer se onaj Motul bas nije pokazao dobar za Nmaxa i njegovu dusu.
Onda sam se bacio na stelanje prijenosa jer to nije bilo to, start odlican pa onda dalje sve nekako kenjkavo, filing da serijski variomat bolje nabire poslije 50kmh. Nakon vise test vozaca, utvrdili smo da zuji u prazno i da bi mu trebale teze rolice. Kako ja nisam imao teze rolice, imam jos uvijek serijski centralni od Yamahe i odlucim njega klepit gore.
Dosta bolja situacija, manje vrti, start mrvicu slabiji ali bolje nabire kad krene. Medutim, trebaju mu jos teze rolice cca. 10-10.5gr jer imam osjecaj oko 70-80 kao da upadne u rupu di slabije nabire.
Pouka cijele price je, Malossi da komplet set za nakacit gore i da samo vozis i vozis kad na kraju to nije tako i ne daje svoj maksimum, opet se moras igrat naravno ako se imalo kuzis u to i imas osjecaja. Da je netko drugi na mom mjestu, reko bi tooooo je too, fino se navrtava, zivlji je, kidaa.
Eto, Malossi bolje radi sa serijskim centralnim nego sa zutim malossi iz seta.
I tako vec tjedan dana zujim po istocnjackim forumima i vidim da masa njih koristi Dr.Pulley rolice ili TDR performance variomat, tamo su odusevljeni njime te sam ga od znatizelje i sam narucio.
Uglavnom, koristi 20x12 rolice kao i standard Nmax te koristi bolcnu, klizace i kalotu od serijskog variomata, centralni feder malo tvrdi i 12gr rolice sto je gram teze od serijskih rolica, medutim dobije se novi ventilvar od TDRa.
Posto tupim tu o nekom TDRu( nije tvornica duhana Rovinj) vecina nece znat tko su i sta su oni.
Kosooki vozaju trke sa Nmaxom, imaju Nmax cup i tamo je TDR najjaca ekipa. TDR je tamo isto sto i Malossi u Italiji, imaju najvecu ponudu tuning dijelova za Yamahu Nmax i Xmax, od cilindara, bregstih osovina itd itd sve zivo i mrtvo.
Izmedu ostalog, stize mi i narudzba od Malossija, sa uljem za getribu, federima kvacila i rolicama.
Za kraj, evo malo triperskih slika
Sent from my iPhone using Tapatalk