Skarabudžio sam kofer, biće slike kasnije, medjutim imam problem sa prednjim vilama, to jest amortizerima.
Na njima sam mijenjao semeringe, novo ulje, ali stalno su teleskopi bili masni. Više nisu masni, ali mislim da nikakvu ulogu nemaju, jer sve neravnine na putu osjetim na upravljaču. Zapravo, prednji amortizer kad ga pritisnem i pustim, nikakav otpor ne pruža, da se zadrži malo, već samo opruge rade i vraćaju nazad.
Pretpostavljam da je najbolja opcija naći druge i zamjeniti. Sad, opet bi to bili stari i korišteni, mačak u vreći, tim prije što je ovo Bosna. Ove trenutne da popravljam nema smisla, jer je hrom na teleskopima izlizan i imaju nekakve tačkice korozije.
Imam takodje i neko klikanje na samoj osovini (čini mi se) prednjih vila, neko je pisao da ne moraju biti ležajevi, već unutar rama kroz koji ide osovina imaju dijelovi koji prave te zazore kad se izližu ili dotraju. Ne mogu sad naći temu, baš je spominjan taj problem sa osovinom vila.
Btw, nisam nikad skidao, a nisam skontao gdje se doteže osovina, ako bude do ležajeva ?