Proslih dana sam cekao tokara da mi smanji promjer pinova za 0.5mm pa da konacno ugradim Ditech linearnu polutku, i nikako docekati taj dan, dok nisam uzeo stvar u svoje ruke i shvatio da sam industrija za sve. Jer, da bi ugradili ditech pomicnu polutku na piaggio skutere, morate smanjiti promjer sireg dijela pina za 0.5mm, ima ih 3 komada i extremno su tvrdi!
U medjuvremenu sam smanjio kolicinu ubrizganog goriva na minimum, da se barem zajebavam kad nemam sta raditi, jer ipak je to PUREJET, i trenutbo mjerim potrosnju po gradu, ocekujem 2.x l garenja po gradu na 100km, a ako mi se svidi, na tripcini od 5000km cu ostvariti extremne ustede. Jbg postao sam extreman steker jer su uslijedili neki novi izdatci pa zavrcem dizne gdje god mogu, recimo na sporetu sam iskljucio 3 plinska kola i i ostavio malo s diznom 70. Da imam karbosa, bio bih prisiljen na kredit ili lepljenje
Danas sam doveo Runnera na VISI NIVO, konacno j#bote. Naime, imam u steku ditech polutke vec neko vrijeme, a ne mogu naci nekoga da mi ih postruze. I tako ti mene struze danima po lobanji kao doskociti tome, dok nisam konacno danas nasao tajming i odlepio, uzeo sam stvar u svoje ruke i rokaj!
Prvo sam digao uzbunu u steku, rastjerao pacove i izbunario polutke raznih vrsta i promjera, u nadi da ce neke imati pinove po metodi PLUG&ORI.
Evo ovdje su mjere pinova i promjera polutki, ova Honda je neka prastara iz pocetka devedesetih. Ditech ima iste kao minarelli i peza.
Malo me pomicno mjerilo zeza, tako da mjere fulaju malo, ali su sve mjerene istim mjerilom i istom metodom.
I jebiga, nemam srece, nista od toga da cu naci pinove koji ce se elegantno ustekati, a navikao sam USTEKAVATI SMJESU, za razliku od pacenja s karbosom kojeg vise ne diram jer sam postao gospoda po tom pitanju.
Veceras sam odlucio pobrusiti pinove makar busilica crkla, moram priznati da su extremno tvrdi, ali moj je tvrdji... prvo sam naslonio ravnu turpiju, i apsolutno senista ne desava, tomi je vec poznato jer turpija nije naj rijesenje za jako tvrde stvari.
I onda sam odradio ovo, pokazalo se kao rijesenje za Oskara, fino ravnomjerno s 2 ruke ide polako, ali precizno
Snimao sam s 1 rukom pa je tRaljavo... mjerio sam pinove na 3 mjesta s pomicnim mjerilom i svugdje je isto
Kad bih potrosio smirgl, jednostavni bih ga odsjekao i dosao na novu povrsinu. Koristio sam 120 gradaciju
Gospodska strugotina, trakice smirgle
Fino se i precizno dozira na mjeru
Naposlijetku sam ispolirao povrsine,koristio sam purol pastu i stare pamucne gace, jako sa zadovoljan, kasnije sam jos polirao,a ovo je nakon 40sec poliranja
Ustekao pinove, kao OEM su sjeli, namastio polutku IZNUTRA, nabacio poklopac za koji sam se dvoumio dal piaggio ili ditech,pa sam ubacio ditech s polini adapterom za centralbi feder, zato jer aspter lijepo klizi i manje uvija oprugu,dodje mu kao neki torsion. Sve sam razradio, pobrisao temeljito viske masti na vrhu navoja, i izmedju remenica, sklopio i jebeno glatko radi
Evo i snimka
I KONACNO, namontirao je, ne dirajuci postavke. Rade mi je rekao da cu trebati lakse rolice...
Situacija je sljedeca, VISI NIVO MOCI
j#bo ga otac i onoga tko pravi krive pomicne remenice. Ovo je unijelo novi duh, i novu MOC ovom zamorcetu.
Posto imam remen jos od Grcke kojeg sam izfasirao,bas me je zanimalo koliko ce linearka popraviti stvar, i moram priznati da je pobjsanje EXTREMNO
Priie bi oscilacije bile po 800rpm kad je remen umoren, a sada do 300rpmkoliko sam vidio, a ti je nista.
Ostavarujem i bolje izlazne rezultate
A u konacnici trebam TEZE rolice
Al nema veze, skuter sa zidovskom smjesom ide prejebeno, a sta ce tek biti kad sjedne plata pa odserafim ventile goriva, to je zaista visi nivo MOCI.
SAMO LINEARKA
Evo i prvi video, dakle sa najslabijom smjesom ikada, remen ima 17.8mm:
U nastavku me ceka veselje i dodatno pojacanje MOCI:
- povecanje kolicine ubrizganog goriva
- novi remen i fina stela prijenosa
I nema onog sugavog prevrtavanja na 30kmh, vec ispuca
I na 80kmh kad pustim gas pa dodam, MOC je vecno spremna