uh, dugo se nista nije pisalo, radilo, vozilo...
Shodno tome mislim da je vrijeme za lagani update
Kako nikako ne uspjevam uloviti vremena da zavrsim onaj usis na blokovima, a u radioni mi stoje prazni blokovi, nova Malossi radilica, komplet svi lageri i pikse... reko moram to sklopit samo da se vozim, djaba Bogec stoji dok se oni blokovi ne zavrse. Naravno da su i ovi blokovi lagano liznuti sa zubarkom, ali nista strasno, samo su svi prijelazi poravnati.
I tako krenuo u akciju. Skinuti blokovi sa stalaže, jos jedan detaljan pregled da se potvrdi da su oke i idu na pranje. Slaze se na serijske lamelice i serijsku prirubnicu. Legenda Dax je donirao phbl 25 koji je falio da bi to uopce vozilo. I polutke je donirao, trebalo ih je pošvajsat, cas posla
Zamijenjeni su svi lageri u getribi
Zamijenjene su pikse od bendiksa
Zamijenjena je i piksa od kurble i od centralne nogare ali te slike nazalost nemam. Sa centralnom nogarom sam imao problema i nikako ju nisam mogao stegnuti a da ostane stegnuta. Tako da sam u vise navrata gubio matice po cesti, sto sigurnosne, što sa špring ring šajbicom, što one popigane za auspuh... I skuzim u katalogu dijelova da postoji piksa za centralni nogar. Moja je bila skroz zacvikana i poderana tako da sam sa svakim dizanjem na nogaru lagano otpustao maticu. Sad, nakon zamjene pikse nogara ljepse klizi i vise se ne otpusta.
Zavarena je rupa od vodene pumpe. Kako se koristi vanjska eletricna pumpa tu rupu je trebalo zatvoriti umjesto montaže novog semeringa i ostavljanja osovine koja iako se ne vrti uvijek ostavlja mogucnost curenja. Tako da je to rijeseno za svagda, amen
Masina sklopljena, stavljen je cilindar koji sam imao. Sada prilagoden za 55mm hod, a trenutno imam 52mm hod. Znaci doslovno kontra situacija od prosle. Nikako imat uskladeno sve jbg. Ali je bar posteno naturpijan. Ispuh je na maksimali, moram vidjeti koliko ispada kut na ovoj radilici ali mislim da je oko 192-3 stupnja. Ispuh je gađan po tranferima za 55 hod, tako da sada transferi ispadaju niski i mali. Mozda i to jos lagano odradim, dobro ce doci i u varijanti sa 55 hodom.