2 šansa za Malossi OR i deltu. Premjerijo sam detaljno oba dva kompleta (OR i Ditech) i vidim, da je ugao kanala skoro do stupnjeva identičan. Jedina razlika je samo u samom uglu ditech polutke, koji je 1-2 stupnjeva veči i zbog toga više odtvara kad je sklopljena. Ona nepomična od piagga (TGB) je skoro identična Malossi OR. Tako da bi bilo dosta, ako netko treba, samo Malossi premičnu za istu foru. Premjerijo sam i u bloku do kuda ide remen na variatoru, kada je polutka potpuno odtvorena. Na mom OR kevlaru i ne traba toliko da odtvori polutka, da ide remen do vrha variatora. Na Ditech ona šajbica izpod kvačila i polutke nema neke uloge. Tu je logika zašto za OR teba i OR remen. A na klasičnom remenu mislim, da bi i igrala ulogu, jer bi remen išao 1-2 mm više na variatoru. Teško je remen idealno nategnut i razporedit oko variatora, da bi se izmjerilo tačno u mm.
OK. počnem slušati neke guruje o štelovanju i izbacim plavi feder i ubacim ljubičasti nepotrošen (9 cm višine) bez TC. Negdje sam zapazijo da ljubičasti sa TC i plavi bez TC rade skoro identično. Stavim 0,7mm šajbicu na OR izpod Delte. Znam da ne treba ali se bolje osječam. U drugom pokušaju pogodim težinu rolica, da idealno ubrzava na 8800-8900 (6,8g) i sada ide isto dobro ko sa Ditech polutkom.
Od samog starta sam stavijo bele federe za deltu/fly i hvata od 4000 dalje i ugrize na 5000 a start i nije tako slab, jer sam na bolcnu stavijo 0.6mm šajbicu, jer oču poštelat, da ima brutalan start i da ide u normalnom položaju vozaca oko 90-95 km/h, a tu kod krajnje ima OR malu prednost izpred Ditecha. Ditech ide prema krajnoj u prevrtavanje OR mi se čini da i neče. Nisam ga sterao do kraja ali po satu 88km/h (-3 je GPS) su okretaji tek na 9100rpm a ditech ima na toj brzini 500rpm više. Sve to radim na Malossi OR kevlaru, jer sa kračim remenom bi bili okretaji manji. (Moram još malo smanjiti smjesu na regulatoru , jer je danas bilo 2-3 stupnjeva više i oče malo popucat oko 5000-6000rpm).
Druga priča je Delta. Štartam sa bjelim federima bez šponanja, 1 zub, 2 zub, prebacim na zelene bez šponanja, 1 zub i tu stanem. Možda se ti koraci poznaju po 200 rpm, i kad iz interneta povučem manual i tako nekako bi trebalo da bude. Neka bi i za 200 rpm bio efekt sa tegovima kad se prestavljaju više i niže. To če bit još veselo. 100 opcija da pogrješiš idealnu.
Preletio sam sve teme o Delti i nisam pronašao, da ju je tko maksimalno izkoristijo. Ili samo ne pronadjem prave teme
Ako ima tko kakva iskustva bilo bi dobro znat.