U ovih par dana malo sam se igrao sa stvarima, koje sam dobijo od forumaša Gianellija za u štek. Puno hvala još jednom. Odtvorijo sam benzinsku pumpu jer nije radila. Pokušao sam po Corectorovom postupku, ali onaj mali plastični dijo nije htijo pod pritiskom, van jer ga netko več silovao ogrebao iz vana i verovato zabijo previše. Nema veze nekako sam se snašao i napravijo alat, da sam ga bez oštečenja izgurao sa nutranje strane. Onal mali klipič koji stvara pritisak je bijo zaštekan. Očistijo ga sa 800 šmirglom, probao odtvorit elektromotor, da bi ga prevjerijo ali sam odustao. Samo sam ga utopijo u wd40 razradijo i onda sve sklopijo natrag. Prevjerijo, stavijo na aku i radi. Nemam još alata da mogu bez skutera izmjerit pritsak ali za početk je OK. Sada ima dve benzinke u šteku. Iz rezervnog kučišta injektora i regulatora sam si pripremijo, da mogu sada izmjetiti na kolko radi regulator, tako da sam na povratni vod goriva stavijo moj ex separator sa manometrom. Ovaj regulator iz Ditecka radi izmedju 2,3-2,5 bara što je ok. Mogu reč da izgleda ko nov i onaj spodnji dijo je neki inox a moj je obični željezni u crnoj boji.
Danas sam se odlučijo, da prevjerim sa novim testerom na koliko imam pritisak na regulatoru. Po 4 sata zajebancije sam se nešto naučijo i pronašao nešto sumljivo i bacijo 3 kineske manometre u smeče, jer svaki pokazuje drugčije. Sada imam nekog koji mi se čini ok ali moram kupiti neki EU made da sam 100%
Naučijo sam se, da ne mogu sa mom kompresorom, koji ime 8 bara izmjeriti tačno sve što je iznad 3 bara. Sa ovim, što sam sada imao, po mom starom postupku vaganja, 1200g i više od 3000g, nikad ne pokaže više od 3 bara ili čak manje, ko da regulator kad je preobterečen opet zatvara.
Sumljivo mi radi moj regulator. Ni 2 puta pod istim uvjetima ne pokaže jednake rezultate. Znači radi ne radi. Bez federa mi isto pokazuje tamo okolo 2,3 - 2,5 bara, ali svaki put, da mi tačno radi, moram moj kučni kompresor najprije napunit na 8 bara i samo prvih 20 sek. radi ok, kad ima kompresor oko 7 bara ne možem tačno mjerit. Zanimivo se desi, kad taj moj obteretim sa polini čašicom i mojim 1200g federom ne pokazije više od 2 bara i nekad samo zavibrira zaprdi membrana u regulatoru i tada pokazuje 1,2 bara. Onaj od diteka pod istim uvjetima radi ok i tu pokazuje 3 bara. Sklopim u skuter i identično se ponaša ko moj regulator, znači u nizkim oče malo poucat ali na pun gas ide ok. Onda spustim pritisak na 1000g, to znači sada 2,8 bara i tu sam na idealu sada ide gladtko u svih okretajih i ne puca ništa. Neznam kako če radit kad bude hladan ali nema veze.
Neče kod mene tj setup trajat dugo. Naručijo danas mhr delta set federa i tegova, prirubnicu za 26mm carb/TPS i malossi zeleni povratni feder, za OR, jer sam se naučijo, da trebam slušat Dario007