Ova torbica se odlicno uklopila. Kakva su ti iskustva sa zadnjim amortizerom?
Bitubo je super. Moj amortizer mislim da nije radio više kao nov, jer je več malo mastio, a ne kritično. U tom stanju je bio ko katapult na ležečim i glavni razlog za investiciju u Bitubo. Ako nisam dignuo guzicu izpred ležečeg, katapultiralo me iz sedišta. Neznam kako je radio kao nov ali mislim, da ne mnogo bolje. Bitubo na prvi osječaj deluje tvrđi i kot samog starta skuter ne spušta guzice i čini se kao boji start. Na ležečim ne teba mi više dignut guzice i preko njih ide glatko bez katapultiranja iz sedišta. Podešen je sada negde na pola tvrdoče i odgovara mojim 92kg. Sada je u harmoniji sa prednjima vilama sa 15w uljem prema tvrdoči. Na raznim rupama i neravninama hoda amortizera 2-3 cm deluje mnogo mekši, jer radi onaj mekši krači dio federa, a iznad tog hoda je znatno tvrđi. Sve ukupno pravi vožnju udobniju nego prije.
Evo par podataka o fabričkom zadnjem amortizeru. Mere pokazuju da ima neopterečen hoda do bumpstopa samo 5 cm. Kad je opterečen sjedne za cca 2 cm. Zbog premekane upruge ga stalno sabija i čini se tvrd.
Bitubo ima neopterečen hoda 6 cm, opterečen sjedne, kad je podešen negde na pola za 1.5 cm isto ko i vile spreda. To mu daje puno više aktivnog rada nego tvornički amort.
Čini mi se da je za ono što je tvorniči amortizer pravljen je za vozača do 65 kg OK, za vozača oko 90 kg premekan i za vozača iznad 100 kg trd ko kamen jer ima možda samo 1-2 cm radnog hoda.