Mraleee, ja obicno remenje moram mijenjati svaka 3 tjedna al doslovno. Vise mi se.neda otvarati deklo.
Otkako znam za piaggio, istokario sam do sada barem 15 novih remena (Mitsuboshi 12kom, i barem 3 oroginna). Ima tu i brdo kilometara, ali tocno se ista stvar desava na svim masinama. Karbos je malo u prednosti sto se moze vise prevrtit pa kompenzira vise.
NA VISE MASINA.
Znaci odem na jedan trip i vec izgubim krajnju u povratku odnosno IZGUBI 0.2, 0.3mm.
Nikakvo plesanje kraka radilice nije pomoglo. Jer se to desava na karbos i purejet masinama, itopi se zacas na 18mm i onda se sporije malo trosi.
Na minarelliju sam stalno vozio malossi kevlar i to je bilo dobro, krajnja postojana 5tkm. Kupio malossi special puko mi u 50km. Vozio hebo, polini, bando i nista, osketi se pad momenta i razvlacenje s obicnim remenjem.
Jedino je Toppv remen bio solidan, ali malossi kevlar nenadjebiv.
Vec sam ubio Mitsuboshija nema ni 2tkm, a remenje jedva izguram do 3000km i tada mi krajnja padne za nekih 10kmh gdje motor samo vrti i vrti.
Prevelika mi je razlika s remenom 18.5 i 18mm, i 18mm nikad nece biti kao 18.5 mjera.
Kupit cu malossi pravi kevlar tako mi mlijeka u prahu jer moram to probat posto sam vec isfrustriran, makar su to sve sitnice, al volim kad je nov remen onda se prejebeno prenosi moment, linearnost i napuni krajnju samo tako.
Velki sam fan voznje u krajnjoj brzini, ali samo zato sto se vozim po avenijama gdje mi ni 200 nije dovoljno. Dobro ajde, volim potegnuti i na tripu, a ponekad me ponese pa to traje i traje i traje
Ponekad otdtripujem sve na maksimumu.
Ogromna je razlika izmedju nekoga tko skuter koristi 800km godisnje za do placa tijekom suncane nedjelje bez vjetra po pjesackoj zoni.
I zestokog tripera, znaci remen u prvom slucaju moze prec 10tkm i nista se ne trosi, slovne oznake budu nove, pukotine se ne vide. A u drugom slucaju je masakr, istokaren po sirini, opusten i mlohav, polizanih slovnih oznaka. Realno, taj remen je presao visestruko vise sto zbog toga sto je proveo vise vremena u visem prijenosnom omjeru, na visim tempersturama i vecim opterexenjima, logicno je da ne zadovoljava zestoke triperske standarde koji se zaoravo izjednacavaju s trkackim potrebama.
Isto kao da vozi 50ccm serijalu i 70ccm. Pedesetka ti ne bude zacvikala prakticki nikad, a 70tka je sezonska roba.