Nije da sam se nešto previše bavio stelanjem ali prica se još uvijek nije dovela u red... Jbg
Napravio utege za deltu, namontirao, malo bolje ali ipak tu nije bila greška...
Stavio serijski kuplung, sa najtvrdim Malossi federima svejedno na pre niskim okretajima kreće i ne grize nego balavi. Na drugim 180 pilama mekši federi kasnije hvataju pa to sve malo čudno ispada al ajde...
Kad pošajbam bolcnu variomata da spustim remen na bolcnu dobijem skoro dobar start ali je mrtav nakon 80kmh.
Idući korak je mitsuboshi remen i tokarit variomat i ventilvar na 13 stupnjeva uspona. To bi trebalo dobit najbolje iz oba svijeta. Jedino što je remen 14 stupnjeva pa ocekujem pojačano trošenje ali treba probati.
Postelao frgu na sondu, i tamo negdje oko 1/4 gasa sam imao dosta siromašnu smjesu. Morao sam dodati epoksi na klipic kako bi obogatio taj spektar gasa. Spustio ga na 30 i još uvijek je lagano falilo a iglama taj dio nisam mogao dobiti.
Tu sam se krenuo igrati sa raznim kemijama da probam pojačati "signal" na glavnu diznu. Napunio klipic epoksijem odozdo i dobio osjetno bolji odaziv na gas, ali u tom trenutku mi je pustio ventil plovka na frgi i misleći da sam nešto sjebao i da zbog toga radi užasno bogato iščupao sam taj epoksi van. To ću svakako probati ponovo napraviti jer je odaziv na gas osjetno bolji. Ali dok nisam otkrio šta me jebe postrosio sam tjedan dana stele i došao na manje dizne nego sa serijskim cilindrom i auspuhom. Haha
Kad smo kod ventila za gorivo, u mjesec dana su mi riknula dva originalna Piaggio vakum ventila. Niti jedan nije imao više od 1000km predenih. Raskopao sam ovog prvog i našao kvar, skroz dolje na pimpeku di se spaja vakum ima jedna membranica u samom poklopcu (znaci mimo glavne membrane koja je ventil). Ta membranica se tako zalijepi da ju 10 bara na kompresor ne može otvoriti te ju treba strgati. Tek moram namontirati taj ventil da probam, ali na usta radi jako dobro i uopće ne vidim funkciju te male membranice...
Probao sam i Pinasco centralni feder sa lagerom. Svejedno sam imao pad okretaja, pa sam uzeo neki Malossi po dimenziji sta je 30% jaci od najjaceg za bb-a. Probao sam sa i bez lagera, taj lager je vrhunska stvar, osjetno finije radi prijenos.
Neovisno što je bogec invalid, jedva krene, dizne sam vratio otprilike pa je bogat ali koristio sam skuter skoro svakodnevno, sto za do birtije, sto za nabavku materijala i razne zaje... Nadrkan cilindar, sa rezom, 9500 okretaja i bogat rad u skoro cijelom spektru nosi 125km sa 10l goriva. Realno, mislio sam da sam dosta preko 10l potrošnje ali ovo me iznenadilo. Top speed 165kmh po satu zalegnut, ne zalegnut 150kmh. S obzirom da sam ko rasvjetni stup na njemu sa 2m visine čist oke.
Na stolu u radioni mi je pripremljena flanda i cijev za 35mm frgu (moram ih zavarit jedino). Mislim da bi se dalo nesto dobiti, neovisno sto ide na serijski usis koji je za k. Taman za kraj sezone da probam i onda preko zime kombiniranje novog setupa za iducu godinu
Pozdrav!
Edit: dodao slike sta sam nasao, doma sam na bolovanju i dosada me pere...