Kinesko gospodarstvo je, nažalost, postalo veliko opterećenje za ostala svjetska gospodarstva jer ima gotovo nevjerojatne stope rasta (preko 10%, što je ekonomski veliki boom).
Projekcija koju sam spomenuo je, u biti, jedina moguća za razvoj Kine, jer će se njihova sadašnja nekvaliteta prepoznati slijedeće 2-3 godine. Kada govorimo o motorima i skuterima to će biti jasno svim vlasnicima kinskih ljubimaca nakon 2-3 godine kada lančano krenu otkazi pojedinih dijelova. Uvjerio sam se jer susjed ima baotiana starog 2 godine - 4.500Km, a izgleda kao automatik mog oca koji ima više od 20g.
Ako ne podignu kvalitetu proizvoda, prodaja će im biti u padu (Sjetimo se samo kineskih dućana "sve po 12 kuna" - kada su se pojavili nije se moglo ući u njih, svi su išli, a kako nisu promjenili kvalitetu asortimana sada u njima kupuju samo oni koji znaju kakva je to roba...nekvalitetna, dok su prije kupovali svi)
Nadam se da će se Europski i japanski proizvođački motocikla i skutera oduprijeti kineskoj navali...
Što se mene osobno tiče ja kinskei skuter sigurno neću kupiti bar još dugo, dugo vremena!