Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Stručni nadzor  (Posjeta: 14022 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline roby44

• MS počasni član
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Odg: Stručni nadzor
« Odgovori #20 : 08 Studeni, 2006, 23:44:48 »
znanje ne bjezi od njih, sve oni znaju i cut ce se za njih. vidimo da je zip krenuo u kinu, sve nesto sumnjam da nece i ostali...

Offline filiplatinovicz

• forumski djed
  • maxi forumaš
  • COITO ERGO SVM
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb, Centar
  • Moj Skuter: Vespu GT 200, Vespu PX 200E, Piaggio Skipper 125 4T, Peugeot X-fight (cvajo 50 ccm) i sve drugo što mu dosta ?esto do?e pod yay?eka
« Odgovori #21 : 08 Studeni, 2006, 23:51:43 »
ne mogu oni dostići zapadnu tehnologiju samo tako. nije to politička revolucija!
razvijaju proizvodnju, to je istina, ali to su im tek počeci... auktartična privreda gologuzaca može se odreći viška vrijednosti po simboličkim dumping cijenama. ali sve ima svoja ograničenja i tržišnu logiku.
www.MAGNETIX.hr
   www.MAGNETIX.hr
      www.MAGNETIX.hr
 ADVANCED TEHNOLOGY DESIGNED TO PROTECT

Offline Doomsday

• Doomsday
  • Doomsday
  • maxi forumaš
  • Doomsday
  • Mjesto: Doomsday
  • Moj Skuter: Doomsday
  • Moja Kaciga: Doomsday
  • MojSetup: Doomsday
  • MojSpuh: Doomsday
« Odgovori #22 : 09 Studeni, 2006, 07:42:48 »
Veliki problem sa kinezima, kako je naš djed već primjetio, je QC (quality control).
Imaju ogromnu proizvodnju, i uz samo malo lošiji QC nego europski ili japanski (a i oni su sve gori u zadnje vrijeme, bar onaj dio proizvoda koji završava na naše, istočnoeuropsko tržište) a na toliku količinu, javlja se veliki broj neispravnih i poluispravnih proizvoda u prodaji... Što se manifestira kao glavobolja i uvoznika/zastupnika, i što je najvažnije, nas krajnjih kupaca...
QC je problem generalno, kroz cijeli proizvodni proces, od pojedinih komponenti do sklopljenog proizvoda...
A taj problem je potenciran jeftinom radnom snagom koja je često nedovoljno obučena za posao koji radi (jedan od svježijih primjera je auspuh na mom kinezu, dizajniran jako loše, ne izgledom nego loše funkcionalno, i povrh toga sklopljen još gore...).
A tu je i potreba za konkurentskim cijenama, pa se dijelovi vozila, kao npr. amortizeri, dobavljaju od tvornice koja ih proizvodi po najnižoj cijeni (kao kod mog kineza, gdje su stražnji amortizeri praktički sama opruga, prigušivač se ponaša kao da nema kap ulja u sebi i ne služi ničemu, što je čujem više pravilo nego iznimka kod jeftinijih kineskih skutera) što rezultira većinom jako lošim stražnjim amortizerima i vožnjom ala jo-jo čim je više od 1 osobe na skutu (ili samo jedan pravi muškarac, iznad 100 kg...  :laughing7: )
Pa sad treba odvagnuti, koliko platiti, šta se dobije, na koji rok, i uz kakvu podršku...
I onda, duboko udahnut, i pljunit lovu...  :toothy3:
PERONOSPORA AD OPEL ASTRA... :zubo:

:laughing7:

Offline filiplatinovicz

• forumski djed
  • maxi forumaš
  • COITO ERGO SVM
  • Moj Skuter: Vespu GT 200, Vespu PX 200E, Piaggio Skipper 125 4T, Peugeot X-fight (cvajo 50 ccm) i sve drugo što mu dosta ?esto do?e pod yay?eka
« Odgovori #23 : 09 Studeni, 2006, 09:44:06 »
potpisujen svaku riječ, upravo je to ono što ja pokušavam ustvrditi.
Niska kvaliteta i neodgovarajuće osobine materijala, također proizvedenih u Kini te njihovog sklapanja u konačnici daju nepouzdane proizvode. Stoji i ovdje iskazana teza da se razina kvalitete proizvoda snižava i drugdje u svijetu, ali samo djelomično. Toyota, Honda i sl. u autoindustriji primjeri su POUZDANIH vozila koja se rjeđe kvare što znači da su tijekom cijelog proizvodnog procesa održavani visoki standardi. Ali ti auti i koštaju i vrijede svaku uloženu kunu.
Možemo pretpostaviti da je u njihovu cijenu uračunata i jamstvena i djelomično poslijeprodajna usluga, a pritom sami proizvođači inzistiraju na njihovoj vrhunskoj razini pa pomno biraju suradnike. Kinezi si još duuugo na globalnom planu neće moći osigurati takav luksuz, niti im je čini se, do toga stalo. Njihovo je oružje cijena i ona je u većini slučajeva ok za ono što nude. Bitno je da kupci budu svjesni svih tih činjenica. Problem je kad se pojavi kineski proizvod koji je cijenom blizak proizvodima europskih proizvođača. Uvijek se može postaviti pitanje je li on stvarno bolji od drugih ili je tek uvoznik formirao takvu cijenu, možda na kraći rok, kako bi bez pokrića brzo došao do veće stope profita. Hoćemo li pokloniti povjerenje takvom proizvodu na lijepe oči, ovisi samo o nama i našim svjetonazorima.
www.MAGNETIX.hr
   www.MAGNETIX.hr
      www.MAGNETIX.hr

Offline r.e.!

• forumski penzioner®
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Vespa-institucija na dva kota?a
  • Mjesto: Gospi?
  • Moj Skuter: Vespa PX150D Vespa GTS250i.e.
« Odgovori #24 : 10 Studeni, 2006, 08:12:12 »
Dosta sam pisao o ovom problemu, i ukratko nema sumnje da će kinezi poput nekada koreanaca ovladati modernom tehnologijom koja će donijeti i zavidnu razinu kvalitete. Za to treba ipak malo vremena ali kinezi brzo uče i brzo napreduju. Valjda već postaju svjesni da proizvod koji prolazi i zadovoljava njihovo domaće tržište izgleda smješno na globalnom.
"Sembra una vespa"
BELLA MACCHINA
Ja ne znam Eladiove planove

Offline Mario

• forumski skejter
  • **
    • www.beta-moto.hr
  • Mjesto: Samobor
  • Moj Skuter: FYM 50 T
« Odgovori #25 : 10 Studeni, 2006, 14:08:06 »
 Valjda već postaju svjesni da proizvod koji prolazi i zadovoljava njihovo domaće tržište izgleda smješno na globalnom.
[/quote]
tocno ali njih izgled opce ne zanima .Oni svoje motore deru maksimalno i bitno im je da sluze svrsi, a kvaliteta tih njihovih raga je vrlo dobra. Kada su krenuli sa tim dizajnom prema EU i USA dozivjeli su promasaj,ali brzo su se pojedine firme okrenule i posto se njihov ukus razlikuje od europskog one su jednostavno zaposlile dizajnere iz Europe.Sada stvaraju nove modele koji se vrlo malo razlikuju od Europskih http://img228.imageshack.us/img228/5653/pa120098si6.jpg, kvaliteta je vec na zavidnom nivou, a cijena vise nije smjesna ali i dalje vrlo pristupacna.

Offline r.e.!

• forumski penzioner®
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #26 : 10 Studeni, 2006, 14:20:25 »
Manje sam mislio na dizajn a više na kvalitetu i pouzdanost.
"Sembra una vespa"
BELLA MACCHINA

Offline r.e.!

• forumski penzioner®
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #27 : 10 Studeni, 2006, 14:24:23 »
U svakom slučaju pozdravljam solidnu kvalitetu uz pristupačnu cijenu.
"Sembra una vespa"
BELLA MACCHINA

Offline eladio

• We are the Borg
  • administrator
  • Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
  • Moj Skuter: Xciting 400i
  • Moja Kaciga: SMK Hybrid
  • MojSpuh: Yasuni black ed.
« Odgovori #28 : 10 Studeni, 2006, 22:52:11 »
Valjda već postaju svjesni da proizvod koji prolazi i zadovoljava njihovo domaće tržište izgleda smješno na globalnom.
tocno ali njih izgled opce ne zanima .Oni svoje motore deru maksimalno i bitno im je da sluze svrsi, a kvaliteta tih njihovih raga je vrlo dobra. Kada su krenuli sa tim dizajnom prema EU i USA dozivjeli su promasaj,ali brzo su se pojedine firme okrenule i posto se njihov ukus razlikuje od europskog one su jednostavno zaposlile dizajnere iz Europe.Sada stvaraju nove modele koji se vrlo malo razlikuju od Europskih http://img228.imageshack.us/img228/5653/pa120098si6.jpg, kvaliteta je vec na zavidnom nivou, a cijena vise nije smjesna ali i dalje vrlo pristupacna.
[/quote]
da li ja to vidim jos jedan novitet u ergeli sv.nedjelje  :redface: :toothy9:
Mi ništa ne obećavamo, i to ispunjavamo!

Offline Genesis051

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: Hyosung Aquila 125 (prije: G. Runner 50 P.Jet)
« Odgovori #29 : 11 Studeni, 2006, 01:40:11 »
Živa istina ! I englezi tako kažu....
Vidio u novoj Motoreviji statistiku prodaje, npr. klase 125 ccm...prva je Yamaha... drugi je Qingqi, i treći, isto-neki-kinezi-zaboravio-ime...
Standard će, po mom mišljenju,  odigrati ulogu pokusnog kunića... U auto-industriji nisu imali sreće samo ljudi, koji su uzeli Proton... Kod nas se zatvorilo tržište... svi koji su iz razloga jeftinog auta uzeli Hyundai, Kia-u, Daewoo.. nisu bitno pogriješili... čak naprotiv, neki (osobno znam za primjer Hyundai) su se ponovno odlučili za istog proizvođača... a afirmirali su se, i razvila se prodajno servisna mreža... ali, da se vratim....
Gilera Runner, koju vozim, imala je curenje rashladne tekućine na čepu i to me patološki smetalo ! Novi skut, 2. po najvećoj cijeni u svojoj klasi, a ja moram gledat, kako mi slini voda (sa antifrizom)!!  Četvrti čep je zabrtvio kako treba,  i sad 3 godine "drži vodu" ... Vidim da mi je sad blizu minimuma, i čisto se užasavam, kad ga otvore i doliju...
Druga stvar, smatram je skrivenom manom, koja se na nijednom mopedu(skuteru)/motoru ne smije nikad dogodit... Snop instalacija je prekratak (moj utisak), pa...kako je s vremenom negdje oslabjelo mjesto učvršćenja, instalacije blokiraju upravljač, tako da izgleda, ko da je riknuo servo  :icon_biggrin: !!! Upravljač se odjednom ne da micati lijevo-desno, odnosno uz izuzetan potisak (što je, vjerujte, jako "živopisno",  kad tako "očvrsne" baš pred skretanje u neku ulicu, ili pred jači zavoj)... 
Sad mi je kilometraža za servis, i ja ću morat platit ono, što je zasigurno trebalo biti riješeno za vrijeme garantnog roka... psmtr... žalit ću se Piaggio-u u Italiju, direktno...
Mislite da me Piaggio/Gilera još uvijek impresionira?...
Istina, i dalje vjerujem da ću je lako prodat...ali i to, s ponešto nižom cijenom od očekivane, jer se promijenio model....

Live to ride, ride to live

Offline filiplatinovicz

• forumski djed
  • maxi forumaš
  • COITO ERGO SVM
« Odgovori #30 : 14 Studeni, 2006, 10:46:43 »
Daleko od toga da su gilere bez mana... zamisli kako je tek s Kinezima!  :binkybaby: :drunken_smilie: :drunken_smilie: :drunken_smilie: :drunken_smilie: :drunken_smilie:
www.MAGNETIX.hr
   www.MAGNETIX.hr
      www.MAGNETIX.hr

Offline rogi

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Medulin
  • Moj Skuter: Kymco
« Odgovori #31 : 14 Studeni, 2006, 18:34:45 »
Ovo je bila zgodna rasprava i svi imaju pravo i krivo .
Nazvali su me kinezoljupcem , ali zašto platiti i skoro duplo više od onog što vrijedi . Ako će Luna 150 ,pandan Geopolisu ,koštati duplo manje je li to fer cijena prema nama ili obrnuto , da li je cijena Geopolisa fer prema nama kao kupcima . Da li je neko siguran da se sve te europske robne make ne proizvode već u Kini ?
NERA-MEDULIN

Offline Mr J

• Mudrost je vrijednija od brzine.
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: HD V-Rod
  • Moja Kaciga: Schuberth R1
  • MojSetup: Uvijek spreman!
  • MojSpuh: Protočan :)
« Odgovori #32 : 14 Studeni, 2006, 18:45:15 »
Ovo je bila zgodna rasprava i svi imaju pravo i krivo .
Nazvali su me kinezoljupcem , ali zašto platiti i skoro duplo više od onog što vrijedi . Ako će Luna 150 ,pandan Geopolisu ,koštati duplo manje je li to fer cijena prema nama ili obrnuto , da li je cijena Geopolisa fer prema nama kao kupcima . Da li je neko siguran da se sve te europske robne make ne proizvode već u Kini ?
Naravno da se proizvode u Kini ali pod kojim uvjetima i na kakvim strojevima, te po cijim nacrtima i rjesenjima... ?!
Razlika je proizvoditi i sklapati u Kini i potpuno kinesko rjesenje...

A da su neki brandovi bezrazlozno skupi to stoji...
Žena ti kaže "Idi k vragu!". Ti odeš, a ona te i tamo dočeka!

Offline rogi

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Medulin
  • Moj Skuter: Kymco
« Odgovori #33 : 14 Studeni, 2006, 18:57:53 »
Uzmimo na primjer Kawasaki KLE 500 . Njegov motor  je isti onaj koji koristi vojska za agregate . Nisu ni kinezi počeli odjednom sklapati motore. Ako pogledate njihovu početnu proizvodnju , sve je bilo za vojsku . Nacrti i planovi i dizajn su od japanskih majstora iz 60-tih . Ali ti motori rade .Malo su ih sada
preuredili i pokrali dizajn i to je to . Višak para u kupovini novog motorčića dajem rađe za prasice , pivice i mazilice . U proljeće proslava u mom kraju
NERA-MEDULIN

Offline Doomsday

• Doomsday
  • Doomsday
  • maxi forumaš
  • Doomsday
  • Mjesto: Doomsday
  • Moj Skuter: Doomsday
  • Moja Kaciga: Doomsday
  • MojSetup: Doomsday
  • MojSpuh: Doomsday
« Odgovori #34 : 14 Studeni, 2006, 19:05:29 »
Nemojmo sad iz krajnosti u krajnost...
Nije samo mašina bitna na skuteru ili motoru...
Tu je i masu drugih dijelova, koji svi doprinose funkcioniranju (ili ne) rečenog prometala...
I svaki od njih može bit dobar ili loš... Generalno ili u postotku...
Tu je još i QC... Sve u svemu, ako je nešto jeftinije od prosjeka, to nešto je jeftinije s razlogom... Ili razlozima...
Ne mora sve bit u imenu, ali obično nešto i stoji iza imena, inače nebi bilo ime...
A sad, šta se i koliko jeftinije isplati, to je već umjetnost procjenitit...
Ali, to je samo moje mišljenje nakon šta san vozija bratovu Yamahu Majesty 125 par godina, i ovo lito kupija kineza CFMOTO E-jewel 150 na akciji, skoro 3 puta jeftinijeg (Majesty 125 je prije bija skuplji)...
PERONOSPORA AD OPEL ASTRA... :zubo:

:laughing7:

Offline Mr J

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #35 : 14 Studeni, 2006, 19:06:50 »
Uzmimo na primjer Kawasaki KLE 500 . Njegov motor  je isti onaj koji koristi vojska za agregate . Nisu ni kinezi počeli odjednom sklapati motore. Ako pogledate njihovu početnu proizvodnju , sve je bilo za vojsku . Nacrti i planovi i dizajn su od japanskih majstora iz 60-tih . Ali ti motori rade .Malo su ih sada
preuredili i pokrali dizajn i to je to . Višak para u kupovini novog motorčića dajem rađe za prasice , pivice i mazilice . U proljeće proslava u mom kraju
Ali kvaliteta obrade, materijali, strojevi na kojima se obradjuju dijelovi, uvjeti rada, tolerancije... Nemozemo usporedjivati jabuke i kruske, za sada je tako...
Ako se zeli povecati kvaliteta mora se uloziti u proizvod, sto rezultira vecom cijenom kako nebi bili u minusu... (pr. Kymco)

Nisu kinezi nikakvi geniji da na strojevima srednje klase i srednje kvalitetnim materijalima naprave kvalitetan proizvod uz minimalne troskove, koji ce konkurirati nekom brand name proizvodu a biti duplo jeftiniji od istoga...

Izmedju dva proizvoda koji zadovoljavaju moje potrebe naravno da cu uzeti jeftiniji, a ostalo potrositi na janjetinu i ostale delikatese...  :happy8:

Offline filiplatinovicz

• forumski djed
  • maxi forumaš
  • COITO ERGO SVM
« Odgovori #36 : 15 Studeni, 2006, 12:44:31 »
rasprava je načelna i svidja mi se.
ne kazem da mozda necu uzeti kineza iz istih razloga... financijskih
no  bitno je znati sto kupujemo i da ne mijesamo jabuke i kruske...
svaki proizvod nadje kupca. znam mnogo ljudi koji su zadovoljni Baotianom. služi ih dobro i oni sretni. ja bih ga se bojao kupiti, da nemam poslije problema. ali, tko voli nek izvoli... sigurno je da ima i kvalitetnijih kineskih proizvođača. ali kako vjerovati trgovcima na riječ? kako izmedju stotina nepoznatih brandova odabrati dobar?
kod europskih proizvođača s renomeom, mnogo se više zna... pa ne kupiš mačka u vreći ali i debelo platis!
www.MAGNETIX.hr
   www.MAGNETIX.hr
      www.MAGNETIX.hr

Offline r.e.!

• forumski penzioner®
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #37 : 15 Studeni, 2006, 12:59:55 »
Neki kineski proizvodi vremenom će vjerojatno dostići odgovarajući ugled ako budu unaprijeđivali proizvodnju i ulagali u kvalitetu. Ali to se ne odnosi samo na kineze i motocikle. Dovoljno je pogledati na što sada liči opel i kakvi su mu proizvodi a nije kineski.
"Sembra una vespa"
BELLA MACCHINA

Offline filiplatinovicz

• forumski djed
  • maxi forumaš
  • COITO ERGO SVM
« Odgovori #38 : 15 Studeni, 2006, 13:06:23 »
Neki kineski proizvodi vremenom će vjerojatno dostići odgovarajući ugled ako budu unaprijeđivali proizvodnju i ulagali u kvalitetu. Ali to se ne odnosi samo na kineze i motocikle. Dovoljno je pogledati na što sada liči opel i kakvi su mu proizvodi a nije kineski.

:toothy9:
www.MAGNETIX.hr
   www.MAGNETIX.hr
      www.MAGNETIX.hr

Offline Mr J

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #39 : 15 Studeni, 2006, 13:07:44 »

hahaha... frendica ima opelov servis i posao cvate....