Živa istina ! I englezi tako kažu....
Vidio u novoj Motoreviji statistiku prodaje, npr. klase 125 ccm...prva je Yamaha... drugi je Qingqi, i treći, isto-neki-kinezi-zaboravio-ime...
Standard će, po mom mišljenju, odigrati ulogu pokusnog kunića... U auto-industriji nisu imali sreće samo ljudi, koji su uzeli Proton... Kod nas se zatvorilo tržište... svi koji su iz razloga jeftinog auta uzeli Hyundai, Kia-u, Daewoo.. nisu bitno pogriješili... čak naprotiv, neki (osobno znam za primjer Hyundai) su se ponovno odlučili za istog proizvođača... a afirmirali su se, i razvila se prodajno servisna mreža... ali, da se vratim....
Gilera Runner, koju vozim, imala je curenje rashladne tekućine na čepu i to me patološki smetalo ! Novi skut, 2. po najvećoj cijeni u svojoj klasi, a ja moram gledat, kako mi slini voda (sa antifrizom)!! Četvrti čep je zabrtvio kako treba, i sad 3 godine "drži vodu" ... Vidim da mi je sad blizu minimuma, i čisto se užasavam, kad ga otvore i doliju...
Druga stvar, smatram je skrivenom manom, koja se na nijednom mopedu(skuteru)/motoru ne smije nikad dogodit... Snop instalacija je prekratak (moj utisak), pa...kako je s vremenom negdje oslabjelo mjesto učvršćenja, instalacije blokiraju upravljač, tako da izgleda, ko da je riknuo servo
!!! Upravljač se odjednom ne da micati lijevo-desno, odnosno uz izuzetan potisak (što je, vjerujte, jako "živopisno", kad tako "očvrsne" baš pred skretanje u neku ulicu, ili pred jači zavoj)...
Sad mi je kilometraža za servis, i ja ću morat platit ono, što je zasigurno trebalo biti riješeno za vrijeme garantnog roka... psmtr... žalit ću se Piaggio-u u Italiju, direktno...
Mislite da me Piaggio/Gilera još uvijek impresionira?...
Istina, i dalje vjerujem da ću je lako prodat...ali i to, s ponešto nižom cijenom od očekivane, jer se promijenio model....