Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: mjere štednje goriva  (Posjeta: 11767 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Josip-zg

• Tržnica : (+12)
  • forumski biciklist
  • Spol: Muški
  • ...Jak si ko Bik,mogel bi jebat kravu..:D :D
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb-Sesvete
  • Moj Skuter: Baotian 9 :D
Odg: mijere štednje goriva
« Odgovori #140 : 21 Veljača, 2012, 01:44:53 »
najbolje kak su tu neki i rekli,sad kad zatopli sa auta se prebacit na skuter i to je jedan od nacina stednje  :toothy9: :toothy9: :toothy9:

samo sto je ovo vise stednja koje kune u depu,a ne goriva :DDD
:hbusa: :biker2: :mofa: :biker: :skuter:

...Na semaforu vuna, novi Pežo skuter dosta joj je pomogao dijetalni puter,moćno se naguzila, pa joj viri tanga.....

Offline vktr

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #141 : 21 Veljača, 2012, 01:48:18 »
najbolje kak su tu neki i rekli,sad kad zatopli sa auta se prebacit na skuter i to je jedan od nacina stednje  :toothy9: :toothy9: :toothy9:

samo sto je ovo vise stednja koje kune u depu,a ne goriva :DDD
nažalost moj skučo uz potrošnju od 7 litara je skuplji za vozit  od vožnje autom (cca 6L dizela) tako da ove sezone neće bit registracija i nadam se da ću ga uspjet prodat kako je i planirano  te na taj način ove godine uštedit i do 5000 kn na gorivo i ulje te 700 kn na regu  :icon_biggrin: + skoro 2000 ako ga uspijem prodat  :headbang:

Offline Josip-zg

• Tržnica : (+12)
  • forumski biciklist
  • ...Jak si ko Bik,mogel bi jebat kravu..:D :D
  • Mjesto: Zagreb-Sesvete
  • Moj Skuter: Baotian 9 :D
« Odgovori #142 : 21 Veljača, 2012, 02:05:02 »
nist onda to sve prodas i kupis si baotiana,opet bus nekaj "prišparal"  :) :) :) :)
:hbusa: :biker2: :mofa: :biker: :skuter:

...Na semaforu vuna, novi Pežo skuter dosta joj je pomogao dijetalni puter,moćno se naguzila, pa joj viri tanga.....

Offline Faba

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #143 : 21 Veljača, 2012, 02:09:35 »
ovo je i mene brinulo, spuštam se niz veliko brdo sa hladnim motorom i onda ne znam kaj me više boli, kočenje motorm il vozit pod laganim gasom i kurit kočnicež

i zanima me na kolko je inače minimalno okretaja ok vozit i šaltat dizela atmosferskog a da nema štetnih posljedica

i kak je najbolje na semaforu se zaustavljat? do koje brzine kočit motorom a da je veća ušteda kočnica nego što je štete napravljeno lameli i ostalim dijelovima koji trpe

u zadnje vrijeme praksiram rev match  :frajer: što i nije baš lagano dok se vozim tak stalno do 2k okretaja ali se pogubim ako mi je upaljen radio jer po zvuku procjenim okretaje pa se vozim u tišini  :laughing6: i osluškujem zvukove motora  :bang:

također me zanima  dok krećem  što je manje štetno(tj manje financijski štetno i lakše za izmjenit) je li bolje brže se pokrenut s mjesta al uz one neugodne vibracije ili lagano onako izbjeć te vibracije ali samim time je obavezno skurit lamelu malo više, šta sve trpi dok tak krećem da se sve trese? i šta je isplativije
1.9 sdi,jel?
ako je atnoferni,bez egr ventila i filtra cestica mozes mu u principu radit sta hoces.  :dontknow:
za semafor i nema neke velike ustede. Kocis motorom koliko mozes,ali naravno da ga neces dizat do 4000 o/min
Skoro pa svejedno. Bitno je da se noga ne drži na kuplungu za vrijeme voznje

Online 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #144 : 21 Veljača, 2012, 02:37:13 »
kak je najbolje na semaforu se zaustavljat? do koje brzine kočit motorom a da je veća ušteda kočnica nego što je štete napravljeno lameli i ostalim dijelovima koji trpe

Lamela uopce ne trpi kod kocenja motorom jer ne proklizuje. Prije nego se motor pocne trest, stisni kuplung i kocnicom se zaustavi. Mozes i prije toga, recimo, na 15tak km/h

u zadnje vrijeme praksiram rev match  :frajer: što i nije baš lagano dok se vozim tak stalno do 2k okretaja ali se pogubim ako mi je upaljen radio jer po zvuku procjenim okretaje pa se vozim u tišini  :laughing6: i osluškujem zvukove motora  :bang:

Ja tak vozim odavno. Jedino gdje to ne radim je u Swiftu od starog - ima el. gas koji je jako trom i ne mogu se naviknut da treba gas stisnut skoro sekundu prije nego ga auto prihvati. Jako lose rijeseno

također me zanima  dok krećem  što je manje štetno(tj manje financijski štetno i lakše za izmjenit) je li bolje brže se pokrenut s mjesta al uz one neugodne vibracije ili lagano onako izbjeć te vibracije ali samim time je obavezno skurit lamelu malo više, šta sve trpi dok tak krećem da se sve trese? i šta je isplativije

Kreni lagano. Dulje je proklizavanje, ali manje stresno za lamelu i sve ostale dijelove. Slikovito - bolje dobit 3 samara nego jednu nogu u glavu

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #145 : 21 Veljača, 2012, 03:06:55 »
jao koje ustede.. ja koljem , ionako trosi 2 litra vise na 100 km, odreknuti se kave 2 i to je to,
rev match- zar se drugacije vozi, ako saltas bez davanja gasa dok pustis lamelu, samo ce auto cuknuti bezveze, cak i na el gasu ide, samo mrvicu je glup osjecaj jer nemozes pogoditi tocno okretaje kao na sajlu...

kocim motorom uvijek, cak i uz medjugas i nizu blizu crvenog.. to je obicno kod ganjanja, ali ne volim se samo na pedalu oslanjati, nek motor koci...

ja krecem uvijek s gasom, ne ono pocetnicki drzi gas pa pustaj kuplung, nego ono kako kreces gas, ono lijepo da ne pocne slajfati , a da kuplung pustis relativno brzo...
ne volim kretati bez gasa ili skoro bez, samo mucim motor...
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline vktr

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
« Odgovori #146 : 21 Veljača, 2012, 03:33:02 »
Lamela uopce ne trpi kod kocenja motorom jer ne proklizuje. Prije nego se motor pocne trest, stisni kuplung i kocnicom se zaustavi. Mozes i prije toga, recimo, na 15tak km/h

Ja tak vozim odavno. Jedino gdje to ne radim je u Swiftu od starog - ima el. gas koji je jako trom i ne mogu se naviknut da treba gas stisnut skoro sekundu prije nego ga auto prihvati. Jako lose rijeseno

Kreni lagano. Dulje je proklizavanje, ali manje stresno za lamelu i sve ostale dijelove. Slikovito - bolje dobit 3 samara nego jednu nogu u glavu
mislio sam za vrijeme šaltanja u nižu, al ako ga dobro rev matcham onda ne bi trebalo, ali nešto drugo mora trpit, mislmi tak i radim, al ne mogu nekad odlučit jel potrebno do 2. brzine il je i do 3. sasvim zadovoljavajuće, znači do 1300 negdje ispod ne idem i onda  u nižu

znači ipak je bolje tako lagano , ok tak sam si nekak i mislio al nisam bio ziher

jao koje ustede.. ja koljem , ionako trosi 2 litra vise na 100 km, odreknuti se kave 2 i to je to,
rev match- zar se drugacije vozi, ako saltas bez davanja gasa dok pustis lamelu, samo ce auto cuknuti bezveze, cak i na el gasu ide, samo mrvicu je glup osjecaj jer nemozes pogoditi tocno okretaje kao na sajlu...

kocim motorom uvijek, cak i uz medjugas i nizu blizu crvenog.. to je obicno kod ganjanja, ali ne volim se samo na pedalu oslanjati, nek motor koci...

ja krecem uvijek s gasom, ne ono pocetnicki drzi gas pa pustaj kuplung, nego ono kako kreces gas, ono lijepo da ne pocne slajfati , a da kuplung pustis relativno brzo...
ne volim kretati bez gasa ili skoro bez, samo mucim motor...
kave ionako ne pijem baš(one koje se plaćaju)
a čuj niko mi nikad nije spomenuo taj rev match niko me nije učio, slulčajno naletio na jutubu na filmić i praksao se polagano
na SDIju je el gas pa pretpostavljam da mi i to vjerojatno malo otežava, al kad se vozim u tišini i nije problem po zvuku ocjenit kolko i šta
neće auto cuknuti ako lagano puštaš kuplung kako treba ali naravno da je bolje rev mečat

dok kočim motorom opet ne volim da ide preko 3 iljade,
šaltam na 2100-200
a vozim se uvjek u što višoj brzini na što manjim okretajima al opet ne ispod 1500
osim gdje nije baš prikladno po gradu i tako

al svejedno nekako i dalje nisam zadovoljan sa 6 litara kombinirane vožnje, moralo bi to niže
da mi nije neugodno zbog ekipe iza i da me ne živciraju ljudi koji se ubacuju ispred čim malo ranije počnem usporavat zbog crvenog tak bi se stalno vozio a to pretpostavljam pridonosi uštedi svega i svačega, em mi pomaže inercija(ne moram opet kretat s mjesta, štedi se gorivo, a štedi se i auto)

eto fala svima, da naučim i ja vozit   :icon_biggrin:
« Zadnja izmjena: 21 Veljača, 2012, 03:38:02 vktr »

Offline stipe

• Tržnica : (+6)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zadar
  • Moj Skuter: Piaggio Beverly 250
  • Moja Kaciga: Nolan N85
  • MojSpuh: 4road
« Odgovori #147 : 21 Veljača, 2012, 07:21:26 »
ja sam bio na onom jebenom natjecanju jebenog auto kluba di sam mogao osvojiti jebenu opel corsu...

jebena potrosnja mi je bila 3. nesto, ne sicam se vise na jebenih 200 i nesto kilometara...

i imao sam jebenu potrosnju, isto kao i onaj sto je dobio jebenu opel corsu, al sam dosao iza njega par minuta i eto, ode corsa drugome...  :angry7: :angry7: :angry7:

da bi imao tako malu potrosnju, moras jebeno paziti kako se vozi, al je i cinjenica da sa takvim nacinom voznje koljes auto. vjerujem da vec nakon cca 10000km ne bi bio vise isti kao novi...

vktr -  sto se tice voznje, vozi po osjecaju! nemoj gledati okretaje jer nije isto na svakom autu. vozi uvik lipo, ugladjeno da ti se auto sto manje dere, da se lipo salta, da nema prenaglih ubrzavanja, kocenja, ono, sve umjereno i trajati ce 100 godina!
a ovo, sto ti kazes da nesto mora trpiti... pa mora, ali nije to u tolikoj kolicini koliko ti mislis. opet govorim, ako kreces normalno, lamela ne trpi niti malo, a posli, kad si pustio kvacilo, onda mozes slobodno po gasu, nema beda... svako saltanje nek ti bude, ono srednje pustanje kvacila, ni prebrzo, ni presporo, ali kad ides u nizu, pustaj ga malo sporije, da motor prihvati okretaje...

i trudi se drzati ga izmedju 2000 - 3000 okretaja... ako ides ispod, motor se muci, nije to to, trosit ce ti isto a ici ce bolje...

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #148 : 21 Veljača, 2012, 08:04:37 »
kod auta najvažnije je biti nježan na gasu... dakle kak kaže stipe okretaji 2-3000 i gas do max pola, osim kad trebaš naravno svladati neki uspon ili si natovaren..

Offline Shiltac

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Varaždin
« Odgovori #149 : 21 Veljača, 2012, 08:11:37 »
Meni je prije par mjeseci mjera štednje bila prijelaz sa 1.8T na 1.9D ! Znao sam ja šta će se desit!

Offline daRio

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #150 : 21 Veljača, 2012, 08:23:08 »
Ne razmišljam o cijeni goriva jer mi je to jedini gušt koji imam osim svoje djece. Ne pušim,ne pijem i ne drogiram se pa mi je tako svejedno koliko bezin košta jer ne trošim novce na navedene stvari.
Većina benzina mi je ukalkulirana u troškove poslovanja tako da opet svejedno ali nije mi drago jer ovo je sad izvan kontrole i vodi do lančanih poskupljenja kojia će izmasakrirati već osiromašenu radničku klasu i penziće .

Offline ivanm

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #151 : 21 Veljača, 2012, 08:26:18 »
pa to je to... lako za samo gorivo.. ali poskupljivat će proporcionalno sve što postoji na tržištu, od hrane i llijekova, robe itd..
a to dovodi kompletan narod u siromaštvo..

Offline daRio

• forumski skuteraš
« Odgovori #152 : 21 Veljača, 2012, 08:34:35 »
pa to je to... lako za samo gorivo.. ali poskupljivat će proporcionalno sve što postoji na tržištu, od hrane i llijekova, robe itd..
a to dovodi kompletan narod u siromaštvo..

I ti češ mi više računati servis i put do tebe mi je svakim danom skuplji.  :toothy9: :toothy9:

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #153 : 21 Veljača, 2012, 08:47:09 »
kad ti istekne garancija već bude benzin 20kn :toothy11:

Offline daRio

• forumski skuteraš
« Odgovori #154 : 21 Veljača, 2012, 08:51:18 »
kad ti istekne garancija već bude benzin 20kn :toothy11:

Ne copraj vraže jedan!  :toothy10: :toothy10:

Offline stipe

• maxi forumaš
« Odgovori #155 : 21 Veljača, 2012, 10:45:57 »
ma zajebano je, triba stediti na svemu, samo sto jos nismo svjesni toga...

i sto se tice potrosnje, svog puntica izvan grada natiram na potrosnju od 4.2l/100km, a da ne spustim skoro pa nigdi ispod 80km/h :D doduse i ne idem priko 80km/h...

kad pricam ljudima ne viruju, al kad putuju i kad vide da zaista sa 100kn predjem skoro 250km onda ostanu u cudjenju...  (doduse, sad cu manje, gorivo poskupilo)

po gradu mi pije skoro 9 litara, uvik kratke relacije, uvik cok radi... zato je motoric spas! :D
« Zadnja izmjena: 21 Veljača, 2012, 10:47:29 stipe »

Online 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #156 : 21 Veljača, 2012, 11:13:59 »
i sto se tice potrosnje, svog puntica izvan grada natiram na potrosnju od 4.2l/100km, a da ne spustim skoro pa nigdi ispod 80km/h :D doduse i ne idem priko 80km/h...

Ja sam sa svojim bivsim puntom (1,2 mk2) znao od Maksimira do Knezije doc sa prosjekom od 4,5 litara (po Slavonskoj aveniji) ako bi mi se semafori smilovali i kad nije bila guzva. Ista brzina ko i ti (80 km/h) u 5. brzini

Offline fk_trta93

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-4)
  • forumski biciklist
  • *
  • Stunt Team DBC
  • Mjesto: Lipik
  • Moj Skuter: SP180, zipp 4T
  • Moja Kaciga: Airoh S4
  • MojSetup: cvajo under hood
  • MojSpuh: Leo for BB :)
« Odgovori #157 : 21 Veljača, 2012, 12:22:38 »
ja kad idem kod cure, u tamo i nazad ima 70km, sa astrom 1.7TD moje laganini vožnjice 5. brzinom na 2000rpm i prosječnoj brzini od 80-90kmh trošim 3,5 litara dizelke :headbang: znači lagano ubrzavanje i držim brzinu..ima negdje i negdje pokoji zavoj pa se tu sj**** jer nekad me pukne pa ga rokam međugasom i po dve niže :laughing7: al nepovećam nešto pretjerano potrošnju :icon_thumright:
Live for nothing or Die for something.

Offline Grale

• moderator
  • Tržnica : (+59)
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Kc
  • Moj Skuter: Didrek
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
  • MojSpuh: Zx
« Odgovori #158 : 21 Veljača, 2012, 12:44:44 »
Ja sam sa svojim bivsim puntom (1,2 mk2) znao od Maksimira do Knezije doc sa prosjekom od 4,5 litara (po Slavonskoj aveniji) ako bi mi se semafori smilovali i kad nije bila guzva. Ista brzina ko i ti (80 km/h) u 5. brzini
po slavonskoj je uvijek najbolje spustit potrošnju...naravno ako ne uletiš u špicu i pobereš svako crveno...ja dok vozim uvijek idem po slavonskoj,a frend po zelenim valovima...istina uhvati svako zeleno,al najebe potrošnju,jer stalno mora mjenjat traku,kočit,šaltat itd.i onda nakraju naleti na par crvenih,jer uvijek neki glupi taksit u desnoj traki upali sva 4 i stane... :icon_biggrin:
Sestra je sestra, al' Yasuni je Yasuni!  :headbang:

Offline stipe

• maxi forumaš
« Odgovori #159 : 21 Veljača, 2012, 12:46:43 »
a cisto da se pohvalim, sa firminim autom trosim 22l/100km plina po gradu :D

al se i ne stedi

autocesta cca 15tak na 100