Ovo je sasvim Ok ako gledaš na disciplinu kao na malo druženja , zafrkancije tipa bolje se ispucati na stazi nego na cesti.Možda je to trenutna realnost i naravno da u tom dijelu treba poraditi bitno na pravilnicima itd.Međutim kaj ako se opet pojavi više SP-a nego recimo serije u par klasa kao što se recimo desilo sa klasom 50 serija gdje praktićno nismo imali tri vozača dok je u SP-u bilo 7-8.Iduće ljeto čemo pokušati na morskim dijelovima u sezoni putem dva vikenda odraditi motoshow sa SM-ima i Squad-ima pa se može lako ubaciti i skuterijada pošto sve planiramo raditi dva dana uz neke pehariće kao nagrade ali po opet kakvim - takvim pravilima igre.Vjerujem da ču imati dovoljno skuteraša da odradimo dobar vikend sa opet normalnim utrkama koje če imati svoj početak , glavu i rep.Imačemo prilike dva puta ako se sve odradi u 7 i 8 mjesecu vidjeti koji je to interes u skuterima.Vremena uvijek ima , volje kod mene za organizacijom nikada nije falilo a sada koliko će sve to koštati ili da preformuliram dali će to nešto koštati ovisi o hrpi stvari.Koliko će naplatiti stazu , hitna barem dok traju utrke , osiguranje skupa i par garnitura pehara a za mjernu službu čemo vidjeti treba li s obzirom da se kvalifikacijski krug može odraditi pojedinačno štopericama i lap-timerima.Evo nabacao sam ukratko nešto što je realno i na čemu sam spreman raditi i organizirati , nešto slično kada sam podizao SM i kada sam prve dvije utrke sam organizirao pa je eto sve krenulo i sa skuterima koji su bili praktično tada dodatak jer ih samostalno nitko nije htio raditi.Da ne ispadne Skendrović pljuje evo imate čitavu zimu da "složite" zvjeri i da se dogovorite koje klase hočete pošto na tim druženjima neče vrijediti pravila HMS-a nego Skendrovićeva a poznato je da ču prihvatiti vaša u skladu sa osnovama koje ču vam svima ovdje za kratko vrijeme objelodaniti. E da Jurća od tebe bi se očekivao barem dobar suport s obzirom da si među najstarijima ovdje po iskustvu.
e ovo je vec kvalitetan POST i nesto konkretno napisano. Mozda ste me krivo shvatili moj post se nije odnosio DIREKTNO na vas jer se ja jako dobro sjecam kako su trke izgledale dok ste ih vi vodili odnosno sudjelovali u kreaciji istih.
Sto se tice mene kao supporta to je neupitno , od prilagodavanja pravilnika pa cak i sudjelovanja na stazi u smislu tehnicke verifikacije skutera, razgovora s vozacima (biti vama kao organizatoru desna ruka) za izravan kontakt s vozacima , njihovih zelja i prijedloga.
shvacam vas da zelite napraviti JAKO profesionalnu klasu i svacam srz problema ali nemozes raditi nesto kvalitetno od NICEGA. Ja i dalje tvrdim da se okupi u svakoj klasi barem 10 motora da bi ti isti motori kroz proces obrazovanja(seminara) vozaca i njihovih mehanicara kroz godinu dana dosegli spremnost za pravilnik kakav je sada.
Moj prijedlog je jednostavno prvu godinu malo biti blazi i tolerirati nekakve oscilacije unutar pravilnika(zato se i nudim kao tech support) jer smatram da dosadasnjim iskustvom u slaganju skutera imam potrebno znanje za prepoznat KRPAN,SLAGAN,KVALITENO SLAGAN I VRHUNSKI slozen skuter i samim time prepoznat dali je taj skuter dovoljno siguran za vozaca a i za ostale sudionike na stazi, a na poslijetku i za gledatelje.
Jednostavno neke stvari nemaju smisla dok druge stvari imaju savrseno smisla unutar pravilnika i tu bi se trebalo poraditi na komunikaciji sa voacima i njihovim mehanicarima i SAVJETIMA a ne represijom s cime ubijamo zelju vozaca uopce za voznju i nastup na trci, a samim time i odlazak na put do staze.
stojim iza toga da se savjetima(Kukic,srad,moja malenkost i jos mnogi decki sto su se naslagali svega i svacega)a voljni smo svoje savjete a i znanje podjeliti besplatno u svrhu poboljsanja trka moze poboljsati kvaliteta skutera(tehnicka pripremljenost) a i kultura vozaca ponasanja na stazi!
Ako treba i pomoc sarafiti iste mislim da problem nebi bio nikakav.
Treba smanjiti tenzije izmedju juga i sjevera, izmedu pojedinih vozaca, smanjiti LJUBOMORU I NABOJ.
Treba biti kvalitetni dvoboji na STAZI i prihvatiti kako poraz tako i pobjedu a ne da se rade scene zato sto je KUDE najbrzi da se nagovara ostale vozace iz SP klase(sa sjevera) da bojkotiraju trku JER se onda nece bodovati i KUDE nece osvojiti bodove za PH.
da se netko ne osjeca prozvan to je jedan od slucaja kojeg sam se sjetio.
Jednostavno kada procitam vas post uhvati me neko veselje da bi te trke mogle ponovno oziviti ali jednostavno treba se naci, sjesti popricati o svemu sve zapisati, neke smjernice kako sta i gdje i mislim da bi to moglo funkcionirati.