Vidim da Marko nije otvorio temu ovdje, u sklopu 2. Moto Speed Festivala angažirao se za organizaciju utrke skutera
, više detalja u tekstu:
Dragi prijatelji, kolege trkači, motoristi,
Obavještavam Vas da 1. HMK Zagreb organizira 2. Moto speed festival na stazi u Novom Marofu, u subotu 18.09.2010..
O događaju više na linkovima:
http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,188237.0.htmlhttp://www.moto-spica.hr/2006/Index.htmNaime, prethodni je 1. Moto speed festival održan na istoj stazi 22.05.2010. pokazao izrazito pozitivan odaziv, kako vozača klase Supermoto, a pogotovo iste te klase u konkurenciji amatera, tako i vozača Moto rally-a u konkurenciji skutera. Tada je, zbog brojnosti vozača skutera koji su nastupili na moto rally-u pružena prilika da voze utrku u Novoj Rači, na kojoj su sudjelovali neki od vas. Ta utrka je pokazala kako ima zainteresiranih za vožnju ukoliko se raspišu 2 klase, i to; klasa racing/open za sve modificirane skutere i klasa amatera sa serijskim skuterima (do 180-2T i do 300-4T).
Za sličan nastup tih istih klasa na gradskoj utrci u Križevcima ove godine borili smo se, kako neki od vas tako i ja. Nismo naišli na odobravanje i razumjevanje od strane g. Peršina i g. Eškinje pa tako utrka nije održana za navedene klase. Iako su brojni zainteresirani vozači uspjeli posuditi motore i/ili opremu, ostali su razočarani.
SLJEDEĆI VIKEND je prilika da svi ti potencijalni vozači-amateri, oni koji imaju motore pripremljene za Prvenstvo Hrvatske (koje je za sada "umrlo") i oni koji su nekada vozili prvenstvo, odmjere snage na 2. MOTO SPEED FESTIVALU prije zimske pauze.
Na današnjem sastanku sa predsjednikom organizatora, g. Mihaljevićem, uspio sam lobirati da se na događaj uvrsti disciplina Skuteri u 2 klase; RACING i AMATER.
Ovim putem Vas molim da razmotrite Vašu zainteresiranost za nastup i o tome me obavjestite kako bi mogao sastaviti popis vozača, sa kojim ću izaći na ponovni sastanak (Mihaljević-Đuro sport-moja malenkost) i dogovoriti detalje oko satnice, startnina, osiguranja, posebnog pravilnika i naravno, nagrada.
OBAVEZNA JE OPREMA VOZAČA SUKLADNO PRAVILNKU ZA PH
(kaciga ECE-22-05, 22-06, 22-07, kožni kombinezon-jednodjelni/dvodjelni, kožne čizme i kožne rukavice)
U nadi brojnog odaziva, lijepo Vas pozdravljam.
Marko Kukić