Ovdje nažalost nemam gdje to kupiti, eventualno ST ili naručiti, iako ni sa narudžbama nisam baš zadovoljan. Vjerujem da je to do mene, a ne do crijeva, jer su ona meni jako bitna iz par razloga.
Već par puta sam spominjao u svojim temama, otežani pristup karburatoru, gdje za svako normalno štelanje, ili pomicanje igle, ti karb moraš skinuti sa prirubnice da bi došao do šarafa na njemu. Točnije, airbox je na nosaču koji je zašarafljen na glavu cilindra, a ulazi između rame, i na mašini stoji sprijeda, karb je iza njega, i između svih tih čudesa. Na Dragsteru nema štelanja dok motor radi.
E tu najveću ulogu igraju crijeva tj. njihova kvaliteta, koja volim ostaviti duža 20-tak cm. tako da pri vađenju, karb. mogu izvaditi van bez razmišljanja hoće li se igdje crijevo prelomiti ili odspojiti jer je prekruto.
Što se struje tiče, ukratko, shvaćam funkciju svega, ali mi nije jača strana, i taj dovod struje do anlasera me pojede, pogotovo zato što je radilo prije rastavljanja.
Ona dioda (1N4007) sa prošle stranice me i dalje kopka, a koliko su me informirali, ona je tu da prekine dovod struje na anlaser kad se mašina pokrene.
Definitivno ga malo stavljam na hlađenje, jer nema smisla išta forsirati.
Hvala na podršci i savjetima👍🏻