Idemo opet puzevim korakom.Kupio jos sitnice koje su mi falile.Lulica,svjecica,plocice za prednju i zadnju kocnicu,stopice,trakice crvene za felge i mislim da je to to.
Pokraj toga Nyzvo je donirao orginal konektor od reglera i relej zmigavaca sa konektorom.Donirao je i limic koji drzi zice iz namotaja.Vidi se u pozadini druge slike.
Lulicu sam odmah poslozio sa onim racing kablom koji mi je ostao od midrace nrg-a.
Kako je sad na prednjem kraju sve novo ili slozeno na novo,bila je grehota ostaviti staru izraubanu vilicu,pogotovo pokraj ovakve kocnice.
Pa sam se odlucio na reparaciju vilice.Sveukupno imam 3kom sa ovom na skuteru,pa sam dve iz steka razmontirao na proste faktore.
Napravio sam alat kojim bez problema skinem zeger i raskopam vilicu.Trazio sam ja prije tu po forumu i svi vodili bitku sa drugim zegerom koji je duboko unutra i ne moze mu se prici.
Vilica se raskopa dosta jednostavno,prvo brisaci se izbiju dole,onda je prvi zeger koji se izvadi.Nakon toga slijedi plastika i skine se tako da se stap blago napne da proviri i primi se drugom rukom plastika.Nema potrebe ceprkat serafcigerima po unutra i ostecivat dijelove.
Onda slijedi drugi zeger.Vadi se na nacin da se stap jako napne prema van.Pali kombinacija jako napinjanje/cukanje.Taj zeger izlazi iz lezista jer ima konusni slic.Napravljen da zeger moze prema dole,a prema gore ne moze.
E sad ako imate srece ode pod koso i ne upadne u kanal prvog zegera,pa ga se samo povuce van,dosta jednostavno.
Ako upadne u slic prvog,vadi ga se zegercangama kao i onaj prvi.
Kad se taj dio odradi stapovi su slobodni,jedan ide odmah van,a drugi se odserafi 13matica koja drzi amortizer.
Dalje je sve jednostavno jer je sve na stolu,pa to necu pisati.
Evo homemade alatke(nije na prodaju
)
Dijelovi vilice ocisceni i poslagani
Vilica je pobrusena
I pofarbana
Poskidane su i cizmice,muka isusova za izbit dole.Sreca imam staru osovinu pa je progurana ta stara osovina i tuceno je po njoj,inace bi cizmice bile izubijane.Naravno grijao sam i spricao WD,inace ni makac.
One su ociscene i okefane.
Danas idem po reparatur set vilice,pa ide sklapanje.
Molio bi za preporuku masti koju utrpati unutra?