Problem je sto ti multivari mhr od prije i danas nisu isti,pa onda to nije ni usporedivo.
Mislim da je od 98.g do danas sigurno bilo 5 modela,pa su se mijenjale dimenzije serijskog remena,pa kevlara itd.
Mislim da je 3alfa3 imao mhr multivar sa fi20 bolcnom.
Ovaj 5112645(kod mhr-a) radi puno mirnije od multivara,bolji je prijenos snage i nekako linearniji.Krajnja se ne smanjuje ako se podlozi sajbicama,bolja je zavrsna obrada,vislji su stupici i unutra ima premaz za sporije trosenje rolica i klizaca.Vjerovatno ima jos benefita kojih se nemrem ni sjetit trenutno.
Sto se tice polutki,vratio sam ditekove,jer mi je je bio trom ispod 60km/h i sad je s ditekovima ista stvar,doduse malo blaze nego s overrangeovim.Izgleda da mi je falilo goriva na igli,presao sam na w9,pa na w9 i 2.zub i stanje se dosta popravilo,ali sad treba skinuti glavnu diznu koji broj,kao i ler diznu.
Digao se na mjerenim mjestima sa 106 na 109km/h i sa 93 na 98km/h samo sa blagim prestelavanjem karba.Odaziv na gas iz nizih brzina i okretaja se dosta popravio,ali jos imam odredjenu tromost.Nisam imao vise vremena da se bavim s time,tako da cu popeglati stelu na ditech polutkama,pa onda ubaciti overrange polutke.