Da napisem pokoju...
Uglavnom u 3 dana je sve rijeseno ukljucujuci i nabavku dijelova.Hvala Zvonkecovom susjedu na donaciji bloka i Zvonkecu za voznju na prikolici u 3 ujutro,rijetki su takvi
Od dijelova je islo:
Drugi blok
Rabljena rms radilica koja je provjerena i centrirana na 2/100
Koyo japan
Corteco semerinzi
Semering corteco za vodenu sa duplom usnom
Set dihtunga za malossi sport
Nove karike za dr.evo
Vodena pumpa je isla rabljena,iz turpija bloka,posto je netaknuta.
Od dodatnih stvari koje sam vidio usput:
Prirubnica
Semering lagera kotaca
Senzor temperature
Poneki serafi
Evo i kolekcije sahranjenih i ispravnih blokova:
Uglavnom lageri su prvo nabaceni na radilicu,grijani u ulju na 120c pa nije islo,pa na 150c upao do magneta,drugi nije,pa grijao drugi na 150c i nije htjelo i na kraju podigao temp na 180c i onda je klaknulo.
Onda je radilica s lezajima stavljena u skrinju i tamo je provela par sati.
Blok grijan fenom i ubacena radilica i poklopljeno s malim blokom.
Otkocio lagano gumenim cekicem i to je to.
Termogrupa je dobila dozu turpije.Nisam htio radit neke ekstreme jer mi je i serijski islo jako fino,ali je falila doza agresivnosti,pa je ispusni kanal malo otvoren za Narda.
Visinu sam neznatno podigao,mozda 0.3mm,ali sam otvorio povrsinu pogotovo u gornjem predjelu,da bi se dobio jaci udarac rezonance.Izlaz je otvoren prema flandji od narda.
Evo par slika:
To je oprano,rubovi kanala obradjeni malom turpijicom i krenula je montaza
Iglicasti sam vratio malossi,ostajem vjeran njemu,klip je vec prije otvoren da on staje bez problema.Montirane nove karike i squish je slozen na 1.2mm
Onda je doletio dacerovs u izvidnicu pa mi je pomogao okacit masinu na ramu.
Dalje sam ja pomalo kompletirao sve i u 18h je skuter upaljen.
Umjesto antifriza sam ulio vodu i sodu bikarbonu da isperem sistem,pa cu sutra uliti antifriz.
E sad krece shou program,odradio je nekih 20min na leru i poceo sam lagano turirat,tu sam vec vidio da je jako mlitav i da ne prima gas kao prije.
Sve postavke sam ostavio stare kako su bile.
Krenuo u prvi dzir i skuter jedva krece,trokira,ide gore od serijale sa sc46.
Razmisljam sta je i probam s drugom svjecicom,nesto sitno razlike,ali i dalje katastrofa.
Tu ubacujem kajlu u advance i skuter je zivnuo,osjetim da vrisne u rezonanci,ali opet preslabo vrti.
Prije je vrtio 9800,sad sa istim postavkama 8800,nakon kajle 9200.
Ubacujem 5.9 rolice umjesto 6.5gr i evo snage,evo zivosti,skuter vrti 10soma i ide ko kuga,ali tu osjecam da mu fali goriva,malo zamuce od lera i sporo se navrtava u voznji,pa mu za prvu loptu dajem goriva na serafu smjese.
Pocinje ici sve bolje i bolje i lagano ga probavam u punom gasu.
Tu je vec doslo 20h pa sam ga ostavio da odradi jos malo dok ne pospremim alat(citaj pobacam u garazu),posto od 22h radim,morao sam sve pospremiti i napadam sutra.
Sutra jos stela karba na novo,na pola gasa bas vristi od snage i skuter ide dosta bolje nego prije,bas je prodisao sad.
Sutra cu ubacit 90 diznu sa sadasnje 80,pa cu se lagano spustati koliko cu osjetiti laganim probama punog gasa.Jos je u razradi pa ne zelim forsirati dugo pun gas.Dovoljno mi je 3-4 sec da procijenim sto se desava.
Uglavnom na lagano odvrtanje u medjuubrzanju brojke skakucu 74-79-84...i osjeti se onaj brutalni udarac u ledja.
Bit ce ovo ljuto,a mislio sam da nebu nista iz toga
E da skoro zaboravih,prirubnica je vrh,nezz prema cemu je radjena.
Ako nabijes gumu nejde na serafe,ako stavis na serafe onda ovako izgleda
Poslano sa mog D5503 koristeći Tapatalk