Nosac motora je sredjen. Morao sam ga malo korigirati jer je grana spuceta dodirivala nosac. Mislim da sam to mogao izbjeci s auspuhom od SRke piaggio ali bolje nek bude kasnije jednostavnije.
Usice za produzetak sam odsjekao od derbija gp1 open. Rupa je vec izbusena i potrebno je prosiriti za 1.5mm. Materijal je za Oskara i to je centrirano,provjereno u 4 tocke da bude pod konac sto se tice dimenzija. Masina je okacena bez problema.
Sad je masina za 1cm pomaknuta u nazad u odnosu na original. I grana ne dodiruje nosac.
Jos me muci amortizer. Po mjerenjima ce mi odgovarati podizac amortizera za piaggio koji cu poturpijati. Moram ga jos uzivo vidjeti. A posto nemam vise sanse do ponedjeljka nataknem sve na kolac i omastim.
Apdejt, rijesio sam amortizer. Sad mogu opustenom tonu srediti distancer, vec sam presao 25km s drugim purejet skutercetom (besprijekorno i brze nego sto je ova peza ikad isla) zbog te gluposti koja samo nervira, nemam zivaca ni vremena za trazenja,probavanja,vracanja i povracanja. To cu polako s vremenom. Sad mogu po spagi dalje, neovisan o ikome, samo o steku.
Evo ovako je to nekako izgledalo:
Piaggio amortizer ne dolazi u obzir, predug je. A previsoki skuteri me ne zanimaju niti njihovo piganje.
Rastavljanje amortizera je opasan posao, u najboljem slucaju ste zamalo pokojni. Potrebno je pobrusiti visak navoja od centralne sipke amortizera do matice i onda se matica odvrne. Opruga se mora osigurati da ne ispuca sve u 3pm.
Nakon sto sam si uzeo usicu od piaggio amortizera (rms, i od BB masina je malo manje visoka), slijedi pripasavanje na pezin amortizer
Odsjeku se pezine usice koje su mekane kao sir naspram piaggiovih (a sto nije mekano kao sir na pezi, fkt ima puno stvari, blokovi, frga, ajp celjusti...)
Kad se to odsjece, dobije se ravna povrsina, centralna matica se ne dira, ja sam joj malo smanjio promjer da udje u rupu od piaggio usice (tamo gdje prolazi centralna sipka), i to sam sve svario i imam hibrida. Ovo sam vec radio na runneru s jednim amortizerom.
I konacno ga mogu prosetati malo
Zadnji kraj mogu spustiti za jos nekih 10mm, to cemo vidjeti kasnije jel treba.
I EX peza zapocinje novi, kvalitetniji, ekoloski prihvatljivji, NEtroksajuci, brzi, jaci, starniji zivot. Nek mu je vecna slava!
Apdejt 2
RESIO SAM da izbrasnarim ovaj swap, odlepio bukvalno i umalo dosao do kraja
ali danasnji dan je gotov tako da nisam stigao odraditi kompletan projekt extremno brzo. Jbt ima tu dosta detalja, pretrcao sam par kilometara dok sam izbunario 100 stvari, ovaj projekt je prilicno EXTREMAN, a karbosi su smijurija i smaraju jer se svode na odvrni i zavrni, ovo je inzinjering i kreativnost.
Odlucio sam ubaciti zadnju celjust, uzeo sam onu u koju je neki kripl ulio dvotaktno ulje. Vidjeti cemo kako ce se to ponasati. Ispuhao i izbacio dvotaktol. Nije mi se dalo oZracivati kocnicu jer nisam imao olovni prsluk kod sebe danas. Spojio, ubacio plocice i nek ceka svoj trenutak, jer me to jahanje po kocnici smara i dosadno je, najradje bih unajmio profesionalnog stiskaca rucice kocnice, profesionalnog uljevaca dota i profesionalnog odvrtaca odzracnika pa nek igraju.
Sljedeci problem koji jako zivcira i voli oduzeti vremena je gas sajla. Pitaj boga jel pase uopce duzina, a glavica sigurno nije odgovarajuca jer TPS od purejeta zahtjeva vecu glavicu. Prvo je bio problem s duzinom, fale 2cm da se kompletna sajla s buzirom priblizi. To je znacilo demontiranje ralice, i prednje plastike kako bi se gas sajla provukla najkracim mogucim putem. Morao sam je skroz do bravice izvuci, i posto je isla s lijeve polovice, ja sam je provukao s desne i taman sam je dobio da odgovara duzinom i buzirom.
Sljedeca stvar je bila prilagodba zavrsetka sajle, i omogucavanje dovoljne izlaznosti sajle. Tu sam aktivirao odjel kirurgije (odjel patologije je zbrinuo drob od ex masine), i zapoceo sam pimplav posao
Rijesio taj ostatak buzira i upasao sajlu
Preostala je jos glavica, tu sam s gustom rijesio jedan seger od igle karbosa jer mi nikad vise u zivotu nece trebati, garantiram!
I sajla je konacno gotova
Sjeda za Oskara i ne napinje se prilikom skakanja s 2m na sjedalo