Jučer išao s curom u đir, milina za razliku od diteka...
No odmah sam primjetio da su opruge kvačila premekane (malossi zelene), popustile su s vremenom izgleda... iako su stare oko 3mj možda... Sjećam se kad sam tek stavio mašinu i kad je skuter bio bez oklopa, na zadnju me dizalo...
Zatim sam primjetio da joj je malo teže u međuubrzanju, po zvuku osjetim da fali okretaja. Premda da se razumijemo leti prema svim 50tokubikašima... pa sam danas uzeo lakše rolice. 10g jer nije bilo nikakvih težih...
Rastavljam variomat, stavljam stare na vagu... kad ono 13.50g unutra... zajebali me kad sam kupovao
I ništa, kako ne volim cekati, stare od 13.5 sam olakšao na 12.50g sve lijepo ravnomjerno u krug malim glaspapirom na bušilici... (cca 2h posla xD) da se mogu vozit dok ne naručim malossijeve od 12g
Podmazao kud rolice klize wd-om, gdje je remen odmastio... zamjenio opruge kvačila na malossi plave... odmastio lamelu, poglaspapirao nju i zvono... sve po p.s.-u
Probao kraki đir kako kiša pada, odlično... okretaji ne osciliraju u startu, ni kad kvačilo odradi svoje i preuzima variomat na sebe... jedva čekam bolje vrijeme pa da vidimo što to znači na otvorenoj cesti i na top speedu... jer iako su sad rolice lakše, mašina se vrti u okretajima jačeg okretnog momenta...
Stay dirty