Bio vrijedan i danas...
Karike na klipu bile prepune gareži i blokirale, nisu se uopće mogle vrtiti niti su izlazile van kad bi ih pustio, i njih sam očistio... jedno dobrih sat vremena odvijačem, ispolirao čelo klipa, očistio glavu cilindra...
Skinuo naljepnice sa plastika, i ove što valjaju dao pripremit za lakiranje. Nedostaje mi prednja plastika gdje je far, staroj mi puknuti nosači i puknuta na jednom mjestu... strah me ako zalijepim da je vibracije ne rastrgaju. Nedostaje mi plastika ispod volana. Na mojoj sr50tki slomljena plastika ispod volana, slomili kad su u servisu glicerinu mjenjali... jel im to ritual il što ne znam...
Kompletan kostur očistio wd-om i krpom, varove zaštitio sa nekom masti u spreju, instalaciju, tj. đekove očistio kontakt sprejem i wd-om... uhvatio se kočnica, sredio prednje čeljusti i pumpicu, skinuo lajtung. Izbio piksne iz škara, osovine su u njima tragedija živa, nije ni čudo da je radio ko tomo vinković... ne znam što da radim, šlajfam, tokarim, naručim nove? Ovo nema šanse dovest u prvobitno stanje, u njima niti kap masti i hrđa ih je pojela... nebi ležajeve igličaste stavljao jer očekujem da mi mašina odvrti još 25 000km bez demontaže, što znači da će do tad piksne izdržati ako budu lijepo stavljene, podmazane...
Jedino nisam pratio kablove od karburatora, zanima me što upravlja grijačem i saugom? Da li je moguće da je to pošlo a ne karburator?
Dalje, filter zraka mi je tragedija, pukao mi šaraf u bloku... nije mi ga problem izvaditi ako se zainatim, no po meni je nekako nespretan i sav ružan. Što preporučate umjesto njega, a da opet filtrira kako spada? Odlučio sam ostaviti pakne natrag, jer su mi nepotreban trošak trenutno... to možda ostavim za drugi put, šteta mi je kad su mi ferode doslovno nove i dobro je kočilo, radije dam tih soma kuna na nove gume...
Slike govore više od riječi, ovo u dnu boce je stara glicerina...