Valjda je jasno da su klipovi i karike sta se pakuju (zavisno o liniji proizvoda) isti za ac i lc cilindar!!! (mozda sam se i ja krivo izrazio)
Onda ok, ti si napisal da su različiti, kak da to protumači čovjek
Pa se zatim zapitaj zasto su AC tolko slabiji ("slabiji" tajming) u odnosu na LC verziju iste linije proizvoda. I zasto je tome tako...kad budes znao odgovor onda se mozemo opet vratiti na dotični famozni klip od MF-a i zasto je cvikao... Ili se mozes zapitati i obrnuto proporcionalno; na ac gusu sa istim tajmingom ko i lc-gus, dal bi i klip bio identican (ne mislim na mjeru nego sastav)...cisto sumnjam, a odgovor zasto cekam
Ja se ne trebam zapitat zašto su AC cilindri slabiji od LC cilindra (npr. dr.evo ac vs. dr.evo lc).
Slabiji tajminzi kanala i manji stupanj kompresije utječu na tu slabiju snagu, jer se ac više grije na većim okretajima i većem kompresijskom omjeru, neznam kakva je tu nauka
Zašto je taj famozni MF cviko, neznam niti me zanima, već ovi tvoji strojarski ispadi mi upadaju u oči.
A ti imaš portmapu od MF-a lc, pa znaš kakva je razlika? Ja nemam, niti neznam, možda su isti čak
Klip je zasigurno isti i u ac i u lc, pa do kud bi proizvođač došel da radi različite klipove za sport cilindre, tj. da ih kupuje od nekog.
Naravno da je isti klip i u dr.evu ac i dr.evu lc, isto tako i u polini sportu, malossi sportu itd. da ne nabrajam.
Mjera nije bitna, jer proizvođač posebno mjeri svaki cilindar i uparuje po zadanoj toleranciji s cilindrom, a sastav klipa je isti naravno.
Kak može postojat jedan due+ koji je malo jači kit, gus je s jednom karikom koji voli okretaje, na ac-u? Pa lijepo, naštela se fino i vozi se.
A ja i dalje stojim na svome da je apsurd puknut jaci gusani base ili mid na ac. I jos ak ga uparis sa spuhom tipa RR, koji smisao toga... Bolje da je stavio obican base.
Evo due + ti je mid gus kit, o kojem sam gore pisal, a mf je daleko od jednog mida, neznam kaj vas pere tolko da je neznam kolko jak, očito je jači od ostale sport ekipe, a sigurno je slabiji od jedne replike, koja je slabiji mid. No nema veze. Naravno da nema smisla uparivat neki jači cilindar sa slabijim auspuhom ili obrnuto, tu se slažem, to se možda ni nije odnosilo na tebe
Roknut glavu = kupit glavu jer ih ne pakiraju s cilindrom, govorim o cijeni tj. prijedlogu u skladu s tim, jer mf je zel radi cjene, se sjecas...Pricamo o budget ac kitevima
Po cemu je jaci otvori portmape od sva tri (za ac) pa zakljuci sam...a spuh s kojim ce ga upariti je druga strana price.
Pa ja govorima cijelo vrijeme da je 17.5 sasvim dovoljan, o cem pricas?!
Ti misliš da si pametniji od injženjera u gilardoni tvornici? Čemu kupovina glave, to je ac, šta misliš zašto je tako jedan kvalitetan nikasil cilindar tolko jeftin? Pa baš zato jer su izostavili glavu u kompletu, a ona nije potrebna! Vjeruj mi, računali su na zapremninu serijske glave, pa su to nadoknadili dihtungom, a stavljanjem glave od nekog 70 ccm kita na taj kit, samo pogoršavaš stvar, jer je zapremnina te glave veća od serijske, i tu pušiš fino "kompresije".
Ok, vidi se da ima veće kanale od dr.eva dok ga je poslikal, prije se to baš nije dalo nekak previše zaključit, jači je, očigledno je kopija streetrace-a samo u kineskom izdanju. Al barem ima veću toleranciju nego streetrace. Kak god, to bi trebalo vozit na takvom auspuhu bez problema ako se dobro uštela.
17,5 je za svaki normalan base dovoljan, bio ac ili lc, naravno ako se ne pretjeruje s auspuhom, nije se cijeli tekst odnosil na tebe, ne sjećam se ko je više kaj pisal, al većina je.
Dalje mi se neda komentirat, jer bi mogel svakaj reć, a neću to više radit, budi pozdravljen.