Koja je trenutno best buy kaciga za skuter, intergralna, cijenom do 1300, odnosno kad se rastegnem 1500kn?
Nolan N85?
Po mogucnosti da ima podbradak, zastitu ispred nosa, eventualno pinlock, i da je malo manja velicine skoljke.
Generalno nema best buy kacige,ko ni svega ostalog,moje mišljenje,kaj nekom valja nekom ne valja i obrnuto,najbolje idi po dućanima i probavaj da vidiš kaj ti paše na glavi.
Ja sam danas uzeo Icon Alliance u mat crnoj boji za 1200kn,još je nisam testirao u vožnji jer je vani traljavo tak da će to malo pričekat.
Isprobao sam dosta kaciga do 2000kn i ova me se stvarno dojmila s obzirom na cijenu(zato je i kupljena),nakon hrpe isprobavanja svega i svačega na kraju sam se dvoumio između Nolan N86 i ove al sam uzeo ovu jer mi je bolje pasala na glavu i ugodnije sam se osjećao u njoj.
Kaj mi se sviđa kod ove kacige osim udobnosti je kaj ima D-ring kopču koja doduše nije najpraktičnija al je definitivno najsigurnija metoda vezanja,na nju sam navikao jer je i dosadašnja kaciga imala takvu kopču,onda nema integrirane naočale kaj danas skoro svi proizvođaći trpaju u kacige i one traljave i klimave mehanizme nego se u kompletu uz kacigu sa prozirnim dobije i crni vizir,meni osobno ogroman + jer su mi integrirane očale bezveze,jedini - za sad je malo nespretan locking vizira pomoću metalnog pina na koji će se trebat malo naviknut.
Kad je već dignuta tema...
U ova 4mj. kaciga se pokazala stvarno dobrom,nakon "razrade" je još udobnija,jako udobna za taj rang i to mi je najveći plus kod nje,dihta odlično,vožena po jakoj kiši i ni kroz dihtung vizira ni kroz otvore za ventilaciju nije propustila.
Minus je kaj se muti antifog premaz dok je vani hladno i vlažno,dok je zrak "suh" nema tih problema,al to se događa dok su temperature blizu nuli.
I dalje me nervira locking vizira al i bez da pin preskoči vizir dihta jer ima debeli dihtung tak da ga ni ne spuštam skroz do kraja nego ga samo naslonim na pin.
Al generalno kaciga je stvarno dobra za te pare pogotovo kaj se s njom dobije i crni vizir u paketu.