Kupio sam kandžu Doppler i BGM downhill korman u kombinaciji...Ta dopplerova kandža se na osovinu T-račve pričvršćuje sa tamo neka 2 mala imbusa koje treba stegnuti dovoljno jako ali ne ni prejako jer je ipak aluminijum...pa aj sad ti budi miran da se to tamo neće odvrnuti ili ispasti,zaoscilovati....Ja nikako nisam mogao ostaviti to tako, a ni po savetima Maria...
Na fabričkom volanu prolazi jedan šraf 8ica koji drži fabriči korman na osovini T-račve...E sad na Dopplerovoj kandži ima ostavljena jedna rupa 6ica doduše koja se i ako proširim na 8icu ne poklapa sa fabričkom rupom na osovini T-račve...evo o čemu se radi (crvenim sam obeležio gde je fabrička rupa...
Cilj je proterati 8icu šraf kroz kandžu i osovinu kao dodatnu sigurnost...Pošto tu nema prostora za burgijanjem samo u jednu-donju stranu ili kopanjem biaxom, jer ne bi bilo precizno, odlučio sam kao i Mario da probušim dodatnu rupu na kandži isod postojeće manje rupe...Između rupa sam ostavio zid debljine 1mm..
Prvo ide obeležavanje pa bušenje manjim burgijama sve do 8ice na kraju!
Pošto je sad novo probušena rupa sišla ispod fabričke rupe na osovini T-račve, kad se kandža nabije skroz do dole tj osloni na kraj osovine a to je i cilj, rešenje je bilo postaviti 2 platne od 1,60mm koliko je tačno trebalo da rupa dođe na rupu! I to sad izgleda ovako zavrnuto...
Stoji sve čvrsto kao u betonu i nema kud!!!
I evo jedna slika za kraj... (postavljene komplet ručkice kočnica,hladnjak, ručke...)