Da ne izostavim i detalje oko montiranja Malossi Inerrotor-a i podešavanja..
Nakon montiranja statora i rotora uvideo sam da je razmak u gornjem delu oko 0,75mm a u donjem bukvalno češe stator...S obzirom da je ploča na koju ide stator pričvršćena u 2 tačke na bloku (gore i dole) odlučio sam da podmetnem platnicu debljine 1,2mm ispod gornjeg šrafa da vidim šta ću dobiti...Ne valja, sada gornji razmak ne postoji a dole zjapi suviše, znači debela platna! Pošto nisam imao tanje ovu od 1,2mm sam stanjio na 0,5mm lupajući čekićem po njoj..
Sledeće merenje uz postepeno zakretanje statora mi donosi rezultat od 0,25mm razmaka u svim tačkama oko rotora prema statoru....Nigde ne češe pri okretanju!!!
Dalje, usledilo je podešavanje tačke paljenja! I za ovaj cilindar Malossi kaže 2,25mm pre GMT...Mario mi je bio u gostima i doneo mikrometar pa smo zajednički odradili posao! Na rotoru tako i na statoru postoje zarezi koje je potrebno preklopiti kad je klip na 2,25mm od GMT-a..
Da obradim i deo oko silen bloka fabričkog subframe koji mi je zadao muke, pa da pomognem nekom ako bude imao slične dileme...Inače na subframe je levi silen blok propao (guma se potrošila)..Inače specifičan je jer ima tu četvrtku kao osovinu i nigde u prodaji nema takav!! to je ovo:
Čak šta više nisam uspeo da nađem ni isti spoljni fi koji je 30mm pa nek je i okrugla unutrašnja osovina samo nek upada u ležište...Na kraju sam uzeo neki 32mm spoljni fi od neke balans štangle nekog auta za 200din...Naravno bilo je potrebno skinuti tih 2mm spolja, na drugoj slici se vidi kako sam to odradio (uhvatio sam ga u burgiju i deri na šmirglu)...
Levo je original, a desno zamenski..
Sve je selo u subframe kako treba i nadam se da neću imati problema oko gibanja bloka na ramu...