eto jedno pitanje...
jer bas si razmisljam...sta nije bolje ako vec oces nesto bolji motor, tj. jaci tj. da ide brze
kupiti neki jaci...
evo ja cu navesti par razloga za tuniranje i par razloga za ne tuniranje...i par razloga za kupnju jaceg motora i isto tako par razloga za ne kupiti jaci motor
znaci ZA tuniranje: ostaje mala registracija pa i manje kosta registriranje, ako te zaustavi pandur bez vozacke lakse ce ti progledati kroz prste na 50-ici nego na jacem motoru
PROTIV tuniranja: motor se vise trosi i uvjek imate neke troskove...tuning djelovi su skupi i cesto se jako brzo potrose, motor manje traje, uvjek mozete imati problema sa pandurima...i cak i ako imate vozacku i prometnu mogu vam stvarati probleme sa inzvanrednim tehnickim itd...
ZA kupnju jaceg motora: bez nekog naprezanja mozete postici brzinu za koju bi se 50-ica jako naprezala, nemate problema sa pandurima ako imate vozacku za tu kubikazu, motor ce vjerojatnije trjati duze ako je sve seriski,... (ima jos al se sad nemogu sjetiti
)
PROTIV kupnje jaceg motora: skuplja je registracija, moze vas zacarati moguca max brzina pa se lako ubijete ako se neznate kontrolirati, a i tu ima jos...al neznam koji su
uglavnom moje misljenje je da je u svakom slucaju bolje kupiti jaci motor (skuter) nego tunirati 50-ice...
(ovdje sam usporedivao skutere od 50ccm sa skuterima od 125 ili 180ccm)