Jel ce se kupovat na aerodromu 102 oktana benzin?
Da,da pa i kum mi je aerodromaš
EVO nakon ljetne stanke, zasukali smo rukave i počeli radit na Zdrafku! maška jutros skinuta, zbog zamijene piksna u nosaču maške i centralnog selena!
Mojoj sreći došao je kraj kad sam vidio u kakvom su stanju metalne cijevi koje prolaze kroz piksne i nosač, te općenito čitav nosač iznutra; odnijelo ga by hrđa
Naravno da taj isti nosač nema šta tražit na Zdravku, tako da smo iz šteka izvadili praktički novi nosač koji je bio jako kratko na jednom SP-u koji je završio kod mene! sva sreća pa ga nisam mijenjao s nekim s foruma za sajlu iz lifta ili fildžanski set!
Nakon što je postojeći nosač maške rastavljen,analiziran i bačen u creep kutiju, centralni selen je isto morao van!Budući da se radi o pili koju sklapam za sebe i nadam se stvarno da neću nikad doć u situaciju da ga moram prodat (barem se ne moram brinut da će to bit netko s ovog foruma
), selen sam prvo dobro ugrijao fenom,te ga "izrezbario" skalpelom iznutra,zatim sam ga lagano zarezao bonsekom na 2 mjesta i bez problema ga hitio van!razlog takvog izvlačenja selena? pa da slučajno ne bih ogrebao vanjsku stijenku kučišta selena na rami prilikom izbijanja jer to bi mi žešće upropastilo dan!
EVO kako izgledaju stari dijelovi za creep kutiju;
Kupljene nove cevke za piksne i cevka selena u Moto Mondu, plaćeno cca 250kn, selen i piksne kupljene još na početku projecta;
nakon što smo izvadili stari selen, nećistoću i suvišne supstance su odnijeli krpica i kist;
Nadam se da ću danas stić izvadit i selene iz blokova, a kako stvari stoje ti isti seleni će najvjerojatnije bit zamijenji onim "trkaćim" PM-ovim selenima jer ne pada mi napamet uglavljivat neke ležaje od cenera u blokove i sl.!klackalica također neće bit iznutra "pojačana" igličastim ležajevima i skraćenim piksnama!