vedrane,razlika je u tome kaj pm selni izmedju vanjske i unutarnje pikse imaju teflon a ovi kb imaju gumu..tak da sa ovima kb bude manje vibracija nego sa pm..
valjda je ta guma na kb selenima tvrdja nego na serijskim from pia..
prosto ko pasulj Marko
zato sam i uzeo ove KB selene jer mi je logičnije da guma bolje "upija" vibracije nego plastika, al opet Zdravko nie jedini SP u kolekciji tak da ćemo najvjerojatnije sina Bruta počastit s PM selenima (on nažalost dolazi zadnji na red jer zahtijeva jako puno ulaganja poput lakiranja komplet plastika kod kvalitetnog lakirera koji poslove odrađuje u komori,plastificiranje rame,felni,dekla,volana,klackalice i ostalog, a u planu je i BGM radilica (52mm naravno i dalje sam stroker hejter) + sve ostalo novo što se uzima s radilicom,moram uzet novi ovijes koji će uključivat zadnji amortizer RS24 ili onaj plinski stage6 kao što Žolt ima na zipu (600evra je stvarno previše dat za RS 24/10 tako da je on otpisan), za prednju vilicu nisam još siguran al znam samo da serijska i malossi f32 vilica nije ni u jednoj opciji,PM support arm je također must have (ne znam jel netko snimio na SC-u novu verziju BGM support arma, sad je črn i puno masivniji, iskreno meni je lijepši od onog prvog maslinastog što sam uzeo od Narxa i prosljedio Black roxu i još uvijek se nisam oporavio od tog rastajanja
ali, uz taj novi model BGM supporta dolaze uputstva koja zahtijevaju turpijanje 5mm oba nosača auspuha na malom bloku, tako da ništa ni od njega!
Nastavljamo sa Zdravkom, uglavnom svi koji pratite project mogli ste vidjet da sam uzeo novu zadnju čeljust (postojeća je imala je par ogrebotina na sebi, a kad sam uzeo Brutalka zadnja kočnica nije bila u funkciji jer su klješta puštala ulje na gumicama a i klipići su bili žalosni, i na njemu je bila grimeca crvena čeljust(imali su je modeli od 99-01, a SP iz 02/03 ima heng-tong zadnju čeljust, grimecu možete odmah prpoznat po M6 navoju šarafa za odzračivanje, a heng tong je M7 al opet unatoč činjenici da je HT kinez, a grimeca talijan uvijek ću se opredijelit za HT sistem kočenja na runneru!
Grimecine radijalne pumpe mi se gade zbog onih odvratnih zvukova koje proizvode prilikom stiskanja i heng tong mi je puno lakši za "doziranje" i puno manje bole prsti od njega,a i grimecino "prozirno oko" na kojem gledaš razinu uk ulja u pumpici zna postat tako mutno da ni ne vidiš ulje!u garaži imam 4 seta grimecinih pumpica i na samo na jednom paru mi nisu raspadnute one rebraste gumice , dok mi je na svim HT pumpicama ta gumica u odličnom stanju!
budući da je kupljena nova zadnja čeljust, ne vidim razlog zašto ne bi bila i prednja nova
Nakon što je izvađena iz kutije, uslijedilo je skidanje pločica i čupanje adaptera, jer kao što vidite imam malossi whoop prednji disk 250mm na Zdravku (serijski je 220mm) i s njim se dobiju samo šarafi za disk, pripadajući adapter slabie (za razliku od braking oki kita koji za cca 200-300 kuna skuplji u auto kreši dobijete i disk 250mm,adapter i nove disk pločice SM1770) al opet ovaj malossi disk mi je veća erotika od brakingovog tako da sam se odlučio za njega, sa sipa sam uzeo braking adapter (inače šifra u Braking katalogu je POW44 za taj adapter i kod nas u auto-kreši to ne mogu nabavit
)
Naravno, ništa ne može ić po planu i programu, jer Braking proizvodi adapter samo za grimeca čeljust i sa ovog novog HT adaptera uspijeli smo iskoristit samo donji šaraf/nosač čeljusti, ovaj gornji klin na koji se naslanja zub duže disk pločice ne paše na braking/grimeca adapter jer na ht adapteru je na oba klina/nosača navoj i šarafi se,dok se na grimecinom adapteru šarafi samo donji nosač/klin a gornji klin se upresava (nema navoja, samo rupa i veća je za 3mm od M8 navoja HT adaptera )
šta je tu je,imamo i grimecinin adapter u kolekciji(nažalost taj novi klin nije nigdje moguće uzet, kao ni novu grimeca crvenu čeljust, piaggio u ponudi ima samo ovu HT u crvenoj i crnoj boji,isto tako nema više nigdje on stock onih crvenih klješta za stari model VX-a sa onim manjim zadnjim diskom 220mm,imaju samo one crne za VXR-a i disk 240mm tako da ništa od kemije na Brutalku sa VX crvenim zadnjim kiještima i malossi diskom kao što je Sven odradio na svojoj pili)
Adapter otet s brutalka, nije ubiven al vide se tragovi korištenja, uzeo sam duboki stari ležaj i dasku s rupom koju inače koristim za upresavanje čahura headseta na BMXu,našpricao s WD-om i ostavio da se kiseli, zatim sam fenom ugrijao adapter,stavio onaj batrljak od lajsne laminata preko njega,nacentrirao rupu u stilu Dr.Pavlovića,opalio gumenim čekićem 5-6 puta i eto ga vani (nigdje se nije oštetio prilikom ovog zahvata)
kao što možete vidjet na vanjskom dijelu klina je malo ogreban lak od tog zuba disk pločice, te kao takav neće u novi adapter i čeljust, danas mi je u planu to pripremit i obojat, ak sve ispadne ok sutra se upresava i montiramo čeljust na PM vilicu
stay tufekčić, odoh šmirglat