Evo da vam malo i o tom auto nešto napišem , tj. da vas "obratim" ,vas potencijalne kupce
Naime,pošto doma imam auto servis,i sam sam servisirao taj auto,tko ga želi kupit savjetujem mu da ga zaobiđe u širokom luku!
Prvo je na autu otišao zamašnjak,imao lufta na 150tkm
(zamašnjak se nikad nebi trebal mjenjat
),kupuje se set-zamašnjak,lamela,potisna ploča,lager= 10 000kn ) Na zamašnjaku se nalazi paljenje motora pa je motor je imao rano paljenje što je dovelo do pregaranja FAP filtera ( filter čestica čađe,nešto poput katalizatora,nalazi se na EURO V motorima ) = 42 000kn,a bez njega auto ni na leru neče radit
Promijenjeno je gore navedeno,ali motor je i dalje "ružio" i na većim okretajima se još uvjek tresao,ne tak jako kao zbog debalansa zamašnjaka al još nije to to bilo,cilindri se nisu mogli ujednačit tj tester je pokazivao prevelika odstupanja kod korekcija dizni na leru
motor je otvaran,a imalo se i što za vidjet.. na bregastoj osovini 2 brijega fale,a 2 hidropodizači - uništeni!
bregasta osovina - 6 000kn,2 hidropodizača 200kn
Nakon potrebnih 60 000kn auto je osbosobljen,pali i vozi
opet napominjem,auto ima 150tkm a ne vozi ga neki divljak
Dijelovi su općenito skupi,a za taj PD ( pumpe duse ) motor, jedna dizna košta 5 262kn ( 4dizne=21 050kn)
i to se ne događa 1 od 100 , to se događa njima 90 od 100 !
Koga got zovem ( mehaničare ) svi imaju problema s 2.0 TDI PD motorima
FAP filter nije kupljen novi,repariran je,a na dan kad sam ga donesel ,još 2 su stigla odma zamenom,a imal je naručeno još 5 za 2.0 PD !
Zamislite si sad da podignete kredit da kupite takav auto,di budete uzeli još 60tkn ? još jedan kredit?
1.9 TDI PD su vrhunski motori,al ovi noviji 2.0 im nevaljaju ništa!!
tak daa..razmislite prije kupnje navedenog
cheers!