ovaj tip je bome dobro naj#bo, neznaš ko je više kriv, meni da se to desi ja bi završio u vrapču
ti serviseri su sama gamad, ulja se ne mjenjaju nego dosipaju na mjeru pa čak i ne istovjetna onom ulju koje je unutra nego neka lijeva, svjećice se šmirglaju i vraćaju natrag, filteri se ne mjenjaju nikad i to, servisi samo uzimaju pare a niš ne rade,recimo imali smo slučaj da na skuteru su jednom tipu dali da zamjeni dva semeringa i naplati svoj posao pošteno a on je samo semeringe zamazao dihtmasom
ja doma što god mogu sam to i napravim, imam relativno jednostavne aute za održavanje, opel corsa b 1.2 , na njoj sam sve radio osim otvaranja motora i mjenjanja vitalnih stvari, komplet servise, kočnice, ovjes,ulja,mjenjao sam strut ležajeve, kugle vilica, dijagnostika (imam doma obd2) itd itd
Bio sam mjenjao pred koji mjesec brtvu kartera, slinilo je malo a išlo mi na živce jer znam pod auto leć i pregledat podvozje i dal je šta strgano, provjerit luftove i tako, uglavnom u servisu su tražili brdo love, a za 60kn sam kupio plutenu brtvu original i sa frendom zamjenio i to i ulje i filtere.
Najveći problem bar meni jer nisam automehaničarske struke je faziranje motora i to se nikad nebi usudio sam i da imam potreban alat,al što god možeš sam to bi bilo dobro napraviti ili dat nekome da napravi uz tvoj nadzor.
S druge strane imam đipa od dve i pol litre tdi koji je stvarno pouzdan i osim servisa redovnih koje isto sam radim stvarno se nema šta puno oko njega,kočnice i to što se može napravi se doma i bok.
Dosta njih se smije i govori štaš doma to radit, nemaš pojma, samo se prljaš pa nakraju daš majstoru da to napravi. Iskreno što god sam napravio složeno je bez fuševa i ušteđeno je brdo para i na materijalu i na rukama a i gušt je doma šarafat kad ti je dosadno,a i nisu to neki ultraskupi i sofisticirani auti da moram vozit na servis